Nakon 48 godina

Sinner okrenuo 0-2 i uzeo Australian Open

Sinner je prvi pobjednik jednog Grand Slam turnira 48 godina nakon Adriana Panatte na Roland Garrosu (1976.). Prvi Talijan koji je slavio na Australian Openu ikada, sa samo 22 godine.
Sport / Ostali sportovi | 28. 01. 2024. u 14:38 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jannik Sinner je osvojio Australian Open. U velikom finalu je napravio preokret, jedan od onih koji će vjerojatno imati epitet povijesnih za konačnih 3-6, 3-6, 6-4, 6-4, 6-3 i svoj prvi Grand Slam u karijeri.

Ako gledamo da je izgubio samo tri seta tijekom cijelog turnira onda tu nema dileme. Ako gledamo ždrijeb, pa imena s kojima je igrao od osmine finala (Khachanov, Rublev, Đoković, Medvedev), također. Dobro, možda dva seta to danas nije izgledalo dobro, ali Medvedev je već tri puta prolazio u pet.

Izvukao se u drugom kolu, polufinalu. Danas je izgledao dobro dva seta, vrlo dobro. Ali vjerojatno u ovom trenutku ne postoji igrač u TOP 10 društvu čiji su padovi tako vidljivi, teško zaustavljivi. Danas je Daniil imao tih problema sa stopalom i energijom koje je jednostavno bilo puno manje. Nakon svih prethodnih odigranih mečeva. Jedan poen, jedan gem, neki udarac ili servis. Jako malo je dovoljno za veliko iskakanje iz ritma.

Danas je Medvedev dobio prva dva seta, brzo, brže nego što se očekivalo. U prvom setu, Medvedev je stigao do breaka već u trećem gemu koji je držao sve do kraja kada je ostvario i drugi break i uzeo set sa 6-3. U drugom je držao visok ritam, od šest break lopti iskoristio je dvije.

Sinner je vratio jedan izgubljeni servis, ali drugi ne. Do tada je to bila uglavnom ravna linija, a onda je "zagužvalo" u trećem setu. Sinner je podigao razinu svoje igre, prije svega proradio je prvi servis. Jedna, samo jedna break lopta je bila dovoljna. Za povratak meč. Iskoristio je Sinner za 6-4. Onda se kod Medvedeva pojavio problem s desnim stopalom koje je bilo vidno otečeno.

Nije odustajao iako je Sinner znao da može puno dobiti što meč bude odmicao. Tražio je duže izmjene. Daniil se krenuo spašavati od početka. Jedna break lopta u drugom gemu, još jedna u četvrtom. Medvedev je zaprijetio u sedmom gemu, ali onda zapeo u desetom. Sinner je ponovio 6-4. Jasno je bilo da je u velikoj prednosti. Break za 4-2 je riješio sve dileme.

Medvedevu je ovo već treći poraz u finalu Melbournea, nakon 2021. i 2022. Sinner je prvi pobjednik jednog Grand Slam turnira 48 godina nakon Adriana Panatte na Roland Garrosu (1976.). Prvi Talijan koji je slavio na Australian Openu ikada sa samo 22 godine.

Kopirati
Drag cursor here to close