Novak bez break lopte

Sinner nadigrao Đokovića i prošao u finale

U prvom je napravio 15 neforsiranih pogrešaka, u drugom jednu manje. Do kraja meča omjer je bio katastrofalan po Novaka (54-28).
Sport / Ostali sportovi | 26. 01. 2024. u 08:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za eliminirati Novaka Đokovića na Australian Openu morate odigrati perfektan meč. Jannik Sinner je odigrao upravo takav. Posebno prva dva seta u kojima je Novak osvojio samo tri gema. Za tri sata i 22 minute Novaku nije dozvolio niti jednu break priliku.

Prosto izgleda nevjerojatno. Do polufinala nije izgubio niti set, u polufinalu je imao meč loptu u tie breaku, ali nije. Prvo je promašio
forehand na 6-5, na meč lopti, a onda je na set lopti Novaka, backhand završio u mreži. Jeste usporio, ali taj izgubljeni set nije zaustavio Jannika.

Talijan je od posljednja četiri meča, tri dobio. Jedan u Torinu, jedan u Davis Cupu, treći u Melbourneu. Novak je u prva dva seta izgledao sporo, tromo, nije bio snage u njegovim udarcima. U prvom je napravio 15 neforsiranih pogrešaka, u drugom jednu manje.

Do kraja meča omjer je bio katastrofalan po Novaka (54-28). S druge strane, Jannik je od početka nametnuo visok ritam. Krenuo je sa 3-0 u prvom, 3-1 u drugom, također u četvrtom. Za svoje prvo Grand Slam finale nakon 6-1, 6-2, 7-6(6), 6-3. Velika serija Novaka Đokovića je stala nakon 33 vezane pobjede. Nedjeljno finale Australian Opena će biti prvo bez jednog od velike trojice (Đoković, Nadal, Federer), nakon 2005. godine.

"Bio je veoma težak meč, jako sam dobro počeo, ta prva dva seta, imao sam osjećaj da se ne izgleda dobro na terenu. Probao sam da ga guram. Pogriješio sam na forehandu kod meč lopte, poslije sam probao da budem spreman za sljedeći set, koji sam dobro počeo... Atmosfera je bila sjajna, hvala svima, bilo je divno igrati. Ne znam što da kažem, došao sam ovdje, bilo je par ekshibicija. Htio sam da dođem što bolje pripremljen. Samopouzdanja sam imao, vjerovao sam da mogu da dobijem najboljeg na svijetu. Došao sam s osmjehom ovdje, daću sve da pobijedim u finalu", rekao je nakon meča u prvoj izjavi na terenu Jannik Sinner.

Kopirati
Drag cursor here to close