Dosta hladan nakon ulaska u finale

VIDEO I Sinner: Sretan sam, ali finale je u nedelju

Novak je na Australian Openu kroz cijelu karijeru izgubio devet mečeva. Sinner se našao u zanimljivom društvu Safina, Goldsteina, Federera, Roddicka, Tsonge, Wawrinke, Istomina, Hyeona.
Sport / Ostali sportovi | 26. 01. 2024. u 10:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prošle godine je izgubio polufinale Wimbledona. Za njega je to bilo prvo u karijeri. Do kraja sezone, Jannik Sinner je uspio skinuti skalp Novaku Đokoviću. Na Finalsu u Torinu, odnosno u finalu Davis Cupa. Nakon što je spasio tri meč lopte.

Video: Sinner - Đoković 

U prvom narednom meču Sinner je bio još bolji. Odigrao je sjajan meč, bacio je Novaka u očaj. Rijetki se mogu pohvaliti da su to napravili. Novak je na Australian Openu kroz cijelu karijeru izgubio devet mečeva. Sinner se našao u zanimljivom društvu Safina, Goldsteina, Federera, Roddicka, Tsonge, Wawrinke, Istomina, Hyeona.

"Veliku sam privilegiju imao prošle godine kada smo igrali dva puta u 10 dana. Grand Slamovi su mentalno drugačiji. Pokušao sam da igram što opuštenije, ali i da imam dobar plan. Mislim da je danas dobro funkcioniralo. Moj proces nije gotov. Sretan sam zbog prvog finala, ali u svom umu znam da mogu još da napredujem", pričao je dosta "hladni" nakon meča Jannik Sinner. Na njegovom mjestu bi netko vjerojatno bacao reket, ponudio puno drugačiju sliku, nego što smo vidjeli kod njega. Kao da je bio uvjeren da će dobiti Novaka.

"Takve emocije ne možete da kontrolirate. Proslavljate u skladu s tim kako se osjećate. Znači mi mnogo što sam pobijedio Novaka, ali znam da nije gotovo. Finale je u nedjelju. To je različita emocija" kaže Sinner koji je do finala na cijelom turniru ispustio samo jedan set. Iako je vrlo lako mogao dobiti Novaka u tri. Ono puno važnije, nije se raspao nakon propuštene meč lopte.

"Sjeo sam i pogledao rezultat, bilo je 2:1 za mene i dalje. Htio sam da pokušam što bolje da otvorim četvrti set. Nadao sam se da će stvari nastaviti ići prema mom planu i to je bilo to. Kada sam ga slomio, to je bio pozitivan osjećaj. Sretan sam što sam uspeo da privedem meč kraju", dodao je Sinner.

Kopirati
Drag cursor here to close