Nadal preživio maraton

VIDEO I Nadal prošao u maratoncu, protvnik tražio majicu

"Samo dajem sve od sebe i nastavljam sanjati. Sutra je novi dan. Idem i dalje sanjati i igrati pred ovo divnom publikom", rekao je nakon meča Nadal
Sport / Ostali sportovi | 29. 04. 2024. u 22:30 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nadal je još uvijek u turniru. To je svakako najbolja vijest kako za njega, tako i za njegove navijače, ali i ljubitelje tenisa. Jer dugo vremena nismo vidjeli ovakvog Rafu. Jako dugo. Nakon dva meča koja je završio u dva seta, Rafa je morao odigrati i jedan maratonac.

Protiv Argentinca Pedra Cachina 6-1, 6-7(5), 6-3. Bilo je u tri seta svega. Igrao je na trenutku Rafa odlično, na trenutke je bio u velikim problemima, vraćao se. I izdržao sve. I ostao na terenu više od tri sata. Mogao je i manje. Ali zakomplicirao je situaciju sebi u drugom setu. Lovio je zaostatak od 1-4.

Stigao je Argentinca na 5-5, nakon čega je opet izgubio svoj servis. U tie breaku je bila slična situacija. Rani zaostatak 1-4 pa povratak. Na 5-6 je krenuo odmah igrati servis volej, return Cachina je prošao. U trećem setu je čak tri puta morao uzet servis Argentincu kako bi slomio njegov otpor. Zanimljiv potez je napravio Argentinac na mreži.

Video: Nadal - Cachin

"Za mene je ovo ostvarenje sna. Ne znam kakav je protokol, mogu li da dobijem tvoju majicu?"

Nadal je otišao do svoje torbe, izvadio majicu i poklonio je Cachinu.

"Prije tri tjedna sam gubio od svakog klinca u mojoj akademiji, a sada igram protiv tenisača s ATP Toura. I pobjeđujem. Sada uživam. Da vidimo kako ću se probuditi sutra, zar ne? Ne znam. Iz dana u dan... Uživam u činjenici da igram kod kuće, to m puno znači. Samo dajem sve od sebe i nastavljam sanjati. Sutra je novi dan.
Idem i dalje sanjati i igrati pred divnom publikom", rekao je nakon meča Nadal koji je posljednji put povezao tri pobjede na jednom turniru 2022. godine.

Osvajač 22 Grand Slam naslova, od toga 14 upravo na zemljanoj podlozi u Roland Garrosu, te peterostruki pobjednik turnira u Madridu, koji će za nešto više od mjesec dana navršiti 38 godina, za sljedećeg će suparnika imati Čeha Jirija Lehečku koji je sa 6-4, 7-6 (7) nadigrao Brazilca Thiaga Monteira.

Kopirati
Drag cursor here to close