Oprostio se od turnira u Barceloni

VIDEO I Nadal: Za Roland Garros vrijedi umrijeti

"Teško mi je… Imao sam sreće da na ovom turniru ispišem divnu povijest, a sada će me drugi pokušati prestići. Sve ima početak i kraj, nema nikakve drame", istakao je Nadal.
Sport / Ostali sportovi | 18. 04. 2024. u 10:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jednostavno ne ide. Nadal pokušava, trenira, traži način, ali očito tijelo šalje svoje poruke. Pojavio se u Barceloni, prošao prvo kolo, a onda je stradao u drugom. Alex de Minaur je slavio u dva seta, 7-5, 6-1, kao prvi tenisač iz Australije koji je savladao Nadala na ovoj podlozi.

Australac naravno nije bolji od Nadala, međutim u ovom trenutku je daleko spremniji od Nadala. Koji jednostavno ne može povezati dva-tri meča u nizu. Dobra, kvalitetna. Napravio je čak 42 neprisiljene pogreške i nakon borbenog prvog seta potpuno potonuo u nastavku

Video: De Minaur - Nadal 

Nije mu bilo lako nakon poraza, jer ipak je ovo turnir koje Rafa osvajao čak 12 puta, na kojem ima nevjerojatan omjer 67-5. U srijedu je posljednji put zaigrao na ovom turniru.

"Sa skoro potpunom sigurnošću mogu reći da se neću ponovno igrati ovdje. Volio bih da sam mogao biti još konkurentniji, ali za mene je bilo lijepo što sam mogao odigrati dva meča. Teško mi je… Imao sam sreće da na ovom turniru ispišem divnu povijest, a sada će me drugi pokušati prestići. Sve ima početak i kraj, nema nikakve drame".

Slijede turnir u Madridu, Roland Garros, pitanje je hoće li to igrati Rafa?

"U Madridu ću igrati ako se budem osjećao dobro. Odlazim odavde uvjeren da sam napravio korak naprijed. Ako mi tijelo bude dobro reagiralo, vjerujem da ću i u Madridu napraviti korak naprijed. Ako tijelo izdrži napor, onda ću moći i ja biti bolji. Ne govorim o pobjedama, već o tome da imam nivo igre da se mogu boriti. U Madridu malo bolje, u Rimu još malo bolje, a u Parizu kako Bog da. Ako postoji turnir na kom vrijedi dati sve i umrijeti, onda je to u Parizu", poručio je Nadal.

Kopirati
Drag cursor here to close