Prošao u treće kolo Madrida

VIDEO I Nadal: Ne, nije ovo onaj stari Rafa

"Ako budem mogao držati razinu tenisa nekoliko tjedan zaredom, tada ću moći vidjeti koliko daleko mogu ići, koliko sam konkurentan. Za sada to nije slučaj.
Sport / Ostali sportovi | 28. 04. 2024. u 10:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rafael Nadal je povezao nakon duže vremena dvije pobjede na jednom ATP turniru. I ono što je puno važnije, nije izgubio set. Za mnoge nakon duže vremena to izgleda ipak nešto bolje, nego što je to bilo početkom godine ili ne tako davno na turniru u Barceloni.

U drugom kolu Madrida, Rafa je eliminirao Alexa de Minaura 7-6(6), 6-3. Prva pobjeda Španjolca nad jednim tenisačem iz TOP 20 društva nakon 2022. godine. Pobjedu tenisača koji je pet puta osvajao ovaj turnir ispratili su kralj Felipe VI i nogometne zvijezde Zinedine Zidane i Vinicius Jr. Međutim, nakon meča je ipak Nadal odbacio priče o nekom "starom" Nadalu

Video: Nadal - De Minaur 

"Ne, ne još. Trebam vremena. Na trenutku je bilo dobrog tenisa i sretan sam što mogu biti konkurentan igraču koji je među najboljima na svijetu. Ako budem mogao držati razinu tenisa nekoliko tjedan zaredom, tada ću moći vidjeti koliko daleko mogu ići, koliko sam konkurentan. Za sada to nije slučaj. Idemo korak po korak. Trebamo vidjeti kako će tijelo reagirati", rekao je Rafa.

S obzirom na to da se bliži Roland Garros, mnogi s nestrpljenjem čekaju što će se dogoditi. Hoće li Nadal igrati ili ne?

"Nemam pojma. Mislim da se stanje mog tijela posljednjih dana popravilo, ali još nisam siguran. Razumijem da je ljudima, koji nisu u mom timu, teško da shvate neke stvari, ali meni je Rolan Garros najvažniji turnir u karijeri. I sve ono što sam tamo doživio, uživao, ostaje u mom srcu zauvijek. Dakle, nije stvar u porazu ili pobjedi. Radi se o tome da izađem na teren s osjećajem da mogu da se borim i da mogu da budem konkurentan. Ako ne mogu da izađem na teren tako, čak i ako je taj procenat minimalan, za mene nema smisla da igram. Više bih onda volio da ostanem sa svim ovim uspomenama koje imam", dodao je Nadal.

Kopirati
Drag cursor here to close