Rus osvojio Miami

VIDEO I Medvedev: Na kraju sam bio malo klimav...

"Ovo je moj najveći naslov u posljednjih godinu i pol dana nakon Toronta. Na kraju sam bio malo klimav, nisam bi čvrst, iako se ja ne bojim pobijediti", rekao je nakon meča Medvedev.
Sport / Ostali sportovi | 02. 04. 2023. u 23:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Daniil Medvedev je na najbolji način zaključio ovaj dio sezone u kojem su se igrali turniri na tvrdim podlogama. Četiri naslova i jedno finale. Nanizao je Dubai, Dohu, Rotterdam, nakon toga je izgubio finale Indian Wellsa pa je sada uzeo Miami. U finalu je savladao Jannika Sinnera, 7-5, 6-3 što je njegova 24. pobjeda u posljednjih 25 mečeva.

Sinner jeste prvi napravio break, ali Medvedev prijetio već u prvom servis gemu Sinnera. Izgubljeni servis je ekspresno vratio, na 6-5 je vrlo lako uzeo drugi put servis Sinneru. U drugom setu je poveo 2-0, nije ga zasmetao ni izgubljeni servis u trećem gemu, jer je ponovo već u narednom vodio 3-1.

Ovo je 19. naslov u karijeri za Medvedeva, peti na turnirima iz Masters serije. Sinner je u polufinalu odigrao sjajan meč protiv spomenutog Alcaraza, ali u finalu nije imao snage napraviti novi podvig. Talijan je ostao na sedam ATP titula, a ove godine je najbolji bio u Montpellieru. Nakon 2021. godine po drugi put je izgubio finale Masters 1000 turnira u Miamiju. Nakon meča je Medvedev kratko prokomentirao finale i osvojeni naslov.

Video: Medvedev  - Sinner finale 

"Stvarno sam sretan, jer ovo je bio težak meč. Bilo je toplo, vjerojatno najtopliji dan na ovom turniru, velika vlažnost u zraku. Ne znam je Jannik imao problema s ozljedom ili grčeve, vidio sam da je uzeo medical time out. Ovo je moj najveći naslov u posljednjih godinu i pol dana nakon Toronta. Na kraju sam bio malo klimav, nisam bi čvrst, iako se ja ne bojim pobijediti. Ali svejedno ruke malo drhte pa je servis malo teži... uspio sam se sabrati i zatvoriti meč."

Kopirati
Drag cursor here to close