Zaustavljen Alcaraz

Sinner vratio Đokovića na prvo mjesto

Nije Alcaraz bio na razini svog najboljeg tenisa od početka meča, jer je stalno bio u zaostatku. U prvom setu je gubio 1-4, u drugom 0-2, u trećem 1-3 i poprilično se potrošio u povratku.
Sport / Ostali sportovi | 01. 04. 2023. u 09:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novak Đoković od ponedjeljka se vraća na prvo mjesto ljestvice najboljih tenisača svijeta. Iako nije igrao posljednja dva turnira. Novaku je pomogao Jannik Sinner koji je zaustavio Carlosa Alcaraza i njegovu veliku seriju.

Iako je Španjolac dobio nakon preokreta prvi set. Na kraju je nakon više od tri sata, Sinner slavio 6-7(4), 6-4, 6-2.

Nije Alcaraz bio na razini svog najboljeg tenisa od početka meča, jer je stalno bio u zaostatku. U prvom setu je gubio 1-4, u drugom 0-2, u trećem 1-3 i poprilično se potrošio u povratku. Prije svega u prvom koji je na kraju dobio u tie breaku.

Drugi je izgubio nakon što se vratio na četvrtom gemu, međutim, za nešto slično u trećem nije imao prije svega snage. Veliku priliku je Alcaraz ispustio u osmom gemu drugog jer je imao dvije break lopte za 5-3, vjerojatno dvije lopte za meč. Sinner je uzvratio Alcarazu za poraz u polufinalu Indian Wellsa.

"Ponudili smo jednu vrhunsku razinu tenisa, ja sam dao sve do sebe. U trećem setu sam vidio kako se Carlos malo mučio pa sam nastavio pritiskati. Obojica smo pokušali igrati vrlo agresivno, na kraju sam ja dobio meč. Čekam me finale protiv Medvedeva, posljednji put smo igrali u finalu Rotterdama, nisam ga još pobijedio u pet mečeva, ali vjerujem da ovdje mogu. Ipak su uvjeti nešto drugačiji, podloga je drugačija, nešto ću u odnosu na naš posljednji meč morati promijeniti", kaže Sinner.

Kopirati
Drag cursor here to close