Mogla je i Lana propustiti ovo prvenstvo...

VIDEO I Lana Pudar: Ova medalja je posebna

Nakon tolikog broja utrka, samo rijetki plivači i plivačice mogu držati visoki ritam iz nastupa u nastup. Lana je u finalu opet pokazala da je jedna od najboljih europskih plivačica leptir stilom u ovom trenutku.
Sport / Ostali sportovi | 16. 02. 2024. u 01:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prošla godina je bila poprilično teška, naporna. Lana je plivala na Svjetskom prvenstvu u Fukuoki, na Svjetskom i Europskom juniorskom, na Europskom u malim bazenima. I godinu je zaključila sa sedam osvojenih medalja. Veliki broj plivačica je odlučio propustiti Dohu, ponajviše zbog činjenice što je ovo Olimpijska godina. Čak su i Lanini treneri razmišljali o preskakanju Svjetskog prvenstva.

"Iskreno, do zadnjeg trenutka nismo bili sigurni hoćemo li uopće nastupiti na ovom prvenstvu, ali smo na kraju odlučili da se Lana ipak pojavi i zabilježi nastup. Ona je zaista jako željela nastupiti i u disciplini 100 metara delfin. Naročito, jer zbog otkaza nastupa određenog broja plivačica ima drugo prijavljeno vrijeme na ovom prvenstvu. Međutim, naša je odluka da na ovom prvenstvu ubilježi nastup u disciplini samo u disciplini 200 metara delfin i da je to sasvim dovoljno u ovoj fazi njenih priprema", rekao je prije dolaska u Dohu, trener Lane Pudar Goran Grahovac.

Lana je priznala kako u polufinalu nije briljirala, međutim napravila je ono najvažnije, izborila finale. Nakon tolikog broja utrka, samo
rijetki plivači i plivačice mogu držati visoki ritam iz nastupa u nastup. Lana je u finalu opet pokazala da je jedna od najboljih europskih plivačica leptir stilom u ovom trenutku Sa svega 18 godina.

Zanimljivo, ako usporedimo finale iste utrke prošle godine u Fukuoki, vidjet ćemo da su sve tri osvajačice medalja u Dohi bile sporije. Lana je prije godinu dana plivala 2:07.05, Laura Stephens 2:07.27, Helena Rosendahl Bach 2:07.15. U četvrtak je Stephens s 2:07.35 uzela zlato. Što je podatak koji potvrđuje koliko je teško u kontinuitetu osvajati medalje.

"Na ovo takmičenje sam stigle bez ikakvih očekivanja. Ponajviše zbog manjih problema koje sam imala tijekom priprema za ovo takmičenje. Zato ova medalja jeste posebna. Ono najvažnije je pred nama, slijedi puno treninga, puno rada" rekla je par sati nakon završetka utrke Lana Pudar.

Video: Lana Pudar 
 
Kopirati
Drag cursor here to close