Sjajno

Lana Pudar treća na svijetu!

Iako je izgledalo da u polufinalu ima malih problema, Lana je bila najbolja kada je bilo najvažnije. Ponovo je završnica utrke bila njena, u posljednjih 50 metara se probila na treće mjesto.
Sport / Ostali sportovi | 15. 02. 2024. u 17:04 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvo veliko finale za Lanu Pudar u Olimpijskoj godini i velika, najveća medalja do sada. Lana se našla u stazi osam finalne utrke na 200 metara leptir. Za razliku od polufinalne utrke, opet je danas Lana bila najbolja kada je bilo najpotrebnije u završnici. Nakon prvog okreta je bila šesta, ali je počela spuštati svoj zaostatak, vrlo brzo se uključila u borbu za medalju. Prvih 50 metara, Lana je prošla u vremenu 29:19, dok je nakon drugog okretaja to bilo 01:01.78 i tu je počela prava borba.

Amerikanka Klinker, Kineskinja Ma, konkurencija jaka, ali Lana nije popuštala. I na kraju je uspjela sjajna Mostarka. Prošla je Amerikanku Klinker i sa vremenom 02:07.92 uzela brončanu medalju. Za pobjednicom Stephens zaostala je 57 stotinki. Britanka je imala vrijeme 2:07.35.  Rosendal - Bach je bila druga (2:07.44). 

Ovo je najveći uspjeh u karijeri do sada Lane Pudar, brončana medalja na Svjetskom prvenstvu u velikim bazenima. Djevojčica koja ima 18 godina, od danas ima definitivno više medalja nego godina. Ipak, ova današnja je najveća u karijeri jer ovo je seniorsko Svjetsko prvenstvo u velikim bazenima. Riznica se polako kompletira. Ostale su još samo Olimpijske igre. 

Kopirati
Drag cursor here to close