Novo finale je tu

Lana Pudar u finalu na 200 metara leptir

Lana Pudar nastavlja svoju seriju dobrih rezultata na velikim takmičenjima. Iako je imala problema s ozljedom, Lana je izborila još jedno finale na svjetskim prvenstvima. Ovaj put u Dohi na 200 metara leptir.
Sport / Ostali sportovi | 14. 02. 2024. u 18:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lana je zauzela četvrto mjesto u prvoj kvalifikacijskoj utrci sa vremenom 2:09.42. Nakon prvog okreta, prvih 50 metara, Lana je držala treće mjesto, u nastavku je vodila borbu s Laurom Stephens, dok se nakon druge izmjene u borbu za polufinale uključila i Sujin Park. Lana koja ima problema s ozljedom, nije izdržala u finišu koji je po tradiciji njena dobra strana, na kraju je završila polufinalnu utrku sa sekundom i 72 stotinke zaostatka, što je bilo dovoljno za četvrto  mjesto. Čekao se rasplet druge utrke, Lana je na kraju u finalu. Što je najvažnije. 

Poređenja radi, Lana je prošle godine u finalu ove discipline u Fukuoki zauzela tada četvrto mjesto s vremenom 2:07.05. Sujin Park je bila brža od Lane za 20 stotinki, dok je Rachel Klinker slavila s 2:07.70.

Druga polufinalna utrka je bila nešto sporija, Helena Rosendahl jeste slavila s 2:07.45, tek je Mađarica Boglarka Kapas (2:08.48) završila kao druga u drugom polufinalu. Lana je na kraju osma s sekundom i 97 stotinki zaostatka za najbržom u polufinalu. Finalna utrka je na rasporedu sutra iza 17 sati. 

Kopirati
Drag cursor here to close