Šest nacija

VIDEO I Engleska doživjela jedan od najtežih poraza u povijesti

Francuska je u hramu rugbyja slavila s velikih 53:10, što je treći najveći poraz Engleske u povijesti. Jednom je Engleska oslabljena u Australiji izgubila 76:0, drugi put je Južna Afrika bila bolja 58:10.
Sport / Ostali sportovi | 13. 03. 2023. u 11:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Samo jednu pobjedu je udaljena od Grand Slama reprezentacija Irske. Jednu koju treba ostvariti u posljednjem kolu ovosezonskog izdanja rugby turnira "Šest nacija". Irci u ovom trenutku imaju čistih 4-0, nakon što su sredili i Škote u nedjelju na Murrayfieldu.

Škoti su bili žestoki u prvom dijelu, čak su i vodili 7:3, prije nego što će doći esej Macka Hansena za preokret. U nastavku utakmice Škoti nisu imali šansi. Stvari su na svoje mjesto postavili James Lowe i rezervista Jack Conan. Na kraju je završilo 7:22, pa Irska u ovom trenutku ima četiri boda prednosti u odnosu na Francusku i blizu je naslova.

Utakmicu na Murrayfieldu je obilježila neugodna ozljeda Garryja Ringrosea koji je svoju pedesetu utakmicu u dresu reprezentacije završio na nosilima s ozljedom glave nakon sudara s Blairom Kinghornom. Andy Farrell, izbornik Irske, inače Englez s nestrpljenjem očekuje naredni vikend.

"Od toga se sastoje snovi. Igrati s Engleskom na svom terenu, u posljednjem kolu za Grand Slam, dan nakon St Patrick's Daya. Ne može bolje od toga.

Video: Škotska - Irska 

Za razliku od Iraca, u engleskom taboru je potpuno drugačija atmosfera. Jer je Engleska doživjela jedan od najtežih poraza u svojoj povijesti. Francuska je u hramu rugbyja slavila s velikih 53:10, što je treći najveći poraz Engleske u povijesti. Jednom je Engleska oslabljena u Australiji izgubila 76:0, drugi put je Južna Afrika bila bolja 58:10. Osvojena 53 poena Francuske predstavljaju najveći broj jedne gostujuće selekcije u Engleskoj za 140 godina koliko se igra ovaj turnir.

"Konačno smo se razotkrili. Sada smo vidjeli gdje smo u odnosu na najbolje reprezentacije svijeta", rekao je izbornik Engleske Steve Borthwick.

Video: Engleska - Francuska 

Thibaud Flament, Damian Penaud i Charles Ollivon su imali po dva eseja, jedan je dodao Thomas Ramos i to već u prvoj minuti utakmice. Francuzi mogu obraniti naslov nekom rekordnom pobjedom u posljednjem kolu i eventualnim porazom Irske kući od Engleske, ali će to teško ići.

U trećoj utakmici četvrtog kola, Wales je na Olimpicu sredio Italiju 29:17. Gosti su poveli 22:3 i tu je sve bilo jasno.

Kopirati
Drag cursor here to close