Nakon tri kola

VIDEO I Irci ostali u igri za Grand Slam

U kojem će pravcu otići utakmica na Olimpicu bilo je jasno nakon eseja Macka Hansena za velikih 10:24. Na kraju je Irska kao gost slavila 20:34 i trenutačno drži prvo mjesto na tabeli sa 15 osvojenih bodova, još uvijek može uzeti Grand Slam.
Sport / Ostali sportovi | 27. 02. 2023. u 11:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon tri odigrana kola ovogodišnjeg 129. izdanja Kupa šest nacija jedina bez poraza je Irska. Iako je Italija na Olimpicu zaprijetila,
Irska nije dozvolila iznenađenje. Domaćini su uspjeli povesti 7:5, ali je Hugo Keenan krenuo u nezadrživi prodor. Kad je Italija došla na 12:10, onda je jedan esej dodao centar rođen na Novom Zelandu Bundee Aki.

U kojem će pravcu otići utakmica bilo je jasno nakon eseja Macka Hansena za velikih 10:24. Na kraju je Irska kao gost slavila 20:34 i trenutačno drži prvo mjesto na tabeli s 15 osvojenih bodova, još uvijek može uzeti Grand Slam.

Francuska je tek u trećem kolu odigrala jednu pravu utakmicu, napokon je izgledala kao reprezentacija koja je prošle godine osvojila ovaj turnir. S druge strane Škotska koja je mnoge ugodno iznenadila u prva dva kola, na Saint-Denis je odigrala jako slabo, uz veliki broj grešaka. Opet, bez obzira na to utakmica je bila otvorena do kraja.

Romain Ntamack i Ethan Dumortier su se pobrinuli za početnih 12:0 Francuske. U tom periodu Škotska je ostala bez isključenog Grant Gilchrist. Uskoro je i Francuskoj isključen Mohamed Haouas, ali se to nije primijetilo na rezultatu, jer su domaći vodili 19:0, na poluvremenu 22:7.

Finn Russell u 68. minuti prolazi, probija obranu Francuske, pa se situacija komplicira jer je Škotska stigla na 25:21. Od tog trenutka do kraja se vodila žestoka borba, na kraju je utakmica odlučena u posljednjim trenucima kada Gaël Fickou prolazi i poentira za 30:21.
Konačan rezultat pretvaranjem postavlja Thomas Ramos pretvaranjem.

Video: Francuska - Škotska .

Napokon malo razloga za slavlje imaju i navijači Engleske koja je slavila u Cardiffu 20:10. Odličan napad Engleza kulminirao je polaganjem Anthonyja Watsona za 8:0 Na otvaranju drugog dijela Louis Rees-Zammit je vratio domaće u život, ali to je bio jedini esej domaćih igrača do kraja utakmice. Ipak igralo se čvrsto, jako, sve dok Ollie Lawrence nije poentirao i ovjerio trijumf Engleske šest minuta prije kraja.

Video: Wales - Engleska 

U narednom kolu 11. ožujka igraju Italija - Wales, u velikim derbiju Engleska - Francuska dok dan poslije Škoti dočekuju Irsku.

Rezultati 3.kola:
Italija - Irska 20:34
Wales - Engleska 10:20
Francuska - Škotska 32:21

Kopirati
Drag cursor here to close