Iznenađenje

VIDEO I Dimitrov razbio Alcaraza

"Da biste pobijedili Carlosa morate igrati svoj najbolji tenis u tom trenutku. Ušao sam u meč jako fokusiran, bilo je jasno što moram napraviti. U odnosu na naš posljednji meč, ovaj put sam jako dobro čitao igru", rekao je nakon meča Dimitrov.
Sport / Ostali sportovi | 29. 03. 2024. u 09:46 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izgledalo je poprilično monotono, barem gledajući rezultate i mečeve četvrtfinala Miamija. Favoriti, Sinner, Medvedev, Zverev su prošli u polufinale, čekao se još Carlos Alcaraz kako bi parovi polufinala bili kompletirani. I kako bi smo prvi put imali prva četiri nositelja u polufinalu ovog turnira.

Jeste Grigor Dimitrov dobar tenisač, ali u ovom trenutku nije imao prevelike šanse. Posebno nakon što je Alcaraz uzeo Indian Wells. Međutim, Bugarin je očito imao neke druge planove. Odigrao je svoj najbolji meč sigurno u posljednjih godinu, dvije dana. I potpuno je "razbio" Španjolca 6-2, 6-4.

"Da biste pobijedili Carlosa morate igrati svoj najbolji tenis u tom trenutku. Ušao sam u meč jako fokusiran, bilo je jasno što moram napraviti. U odnosu na naš posljednji meč, ovaj put sam jako dobro čitao igru. Diktirao sam ritam od početka. Mislim da je ovo bio jako dobar meč s moje strane i sretan sam što je sve bilo gotovo u dva seta. Koristio sam svaku priliku koja se ukazala. Posebno na njegov drugi servis koji sam napadao. Znao sam da moram biti agresivan, da moram izlaziti na mrežu", pojasnio je Dimitrov nakon meča. Meča koji jeste zaključen u dva seta, ali koji je ponudio odličan tenis, sjajne poene.

U prva četiri gema obojica tenisača su imala po četiri break lopte. Alcaraz nije iskoristio niti jednu, Dimitrov jeste, pa je poveo 3-1. Bugarin je stvarno od početka meča ušao u dobar ritam. U kraćim razmjenama izlazio je uglavnom kao pobjednik.

Video: Dimitrov - Alcaraz 

Od svoja ukupno 64 poena, čak 41 je uzeo kada razmjena nije išla preko četiri udarca. U drugom setu je opet Dimitrov došao do 3-1, za razliku od prvog, ovaj put je Alcaraz uzvratio. Međutim, Španjolac nije izdržao. U desetom gemu je lako dopustio protivniku break. U cijelom meču Dimitrov je napravio pet neforsiranih pogrešaka. U polufinalu Dimitrova čeka Zverev, Medvedev - Sinner čine drugi polufinalni par.

Kopirati
Drag cursor here to close