Prvi i drugi nositelj

Rune i Dimitrov za naslov u Brisbaneu

Dimitrov je u karijeri osvojio osam turnira, posljednji put je slavio još 2017. godine u završnom turniru u Londonu. Rune ima četiri titule na svom kontu.
Sport / Ostali sportovi | 06. 01. 2024. u 16:13 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Holger Rune i Grigor Dimitrov će igrati u finalu Brisbanea. Obojica su do finala stigla u dva seta. Danac je bio bolji od Safiullina 6-4, 7-6(0), dok je Bugarin savladao Jordana Thompsona 6-3, 7-5.

Mladi, ambiciozni Rune je ranim breakom osigurao prvi set. Mogao je i drugi, ali je ovaj put Safiullin uzvratio u četvrtom gemu. Propustio je nakon toga Rune četiri break lopte, ali je u tie breaku bio čvrsto do kraja, protivniku nije prepustio niti poen.

"Počeo sam jako dobro, napravio rani break i onda sam nastavio praviti pritisak. U drugom sam opet bio dobar na startu, protivnik je uzvratio, ali kada je bilo najvažnije bio sam najbolji", rekao je nakon meča Rune.

Dimitrov je protiv Thompsona od početka držao ritam. Dobio je prvi set 6-3, nakon čega je Australac zaigrao puno bolje. Došao je do četiri break lopte za 4-3, niti jednu nije iskoristio. Na kraju je Dimitrov breakom za 6-5, izborio finale. Dimitrov je u karijeri osvojio osam turnira, posljednji put je slavio još 2017. godine u završnom turniru u Londonu. Rune ima četiri titule na svom kontu.

Kopirati
Drag cursor here to close