Nakon osvojene titule prošle sezone

VIDEO I Beganović: Spreman sam za Formulu 3

Nakon onakve prošle sezone teško je ne imati velika očekivanja. Cilj je odmah nastaviti raditi u istom ritmu, na putu prema još jednoj tituli", kaže Dino u najavi nove, svoje prve F3 sezone.
Sport / Ostali sportovi | 28. 02. 2023. u 11:02 F.I. | Bljesak.info
Formula Regional European Championship

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iza Dine Beganovića je sjajna prošla sezona. Kao vozač Prema Racinga, osvojio je službeno "Formula Regional European Championship by Alpine" s velikih 300 bodova, ostavivši iza sebe Gabrijela Minija iz Italije koji je imao 58 bodova manje. Odlični nastupi vozača koji je član Ferrarijeve akademije, osigurali su mu prelazak u veći razred, korak bliže Formuli 1. Ove sezone će Dino nastupati u Formuli 3 kao vozač Prema Racinga zajedno s Paulom Aronom iz Estonije i Zakom O'Sullivanom iz Velike Britanije.

"Sjajan je osjećaj nastaviti raditi s istim timom. Počeo sam s PREMA-om u Formuli 4 i sjajan je osjećaj nastaviti taj rad, posebno nakon našeg uspjeha od prošle godine gdje smo osvojili regionalno prvenstvo. PREMA ima svoju momčad u Formuli 3, vrlo jaku i vrlo dobru i sigurno je da imamo velika očekivanja. Uostalom, nakon onakve prošle sezone teško je ne imati velika očekivanja. Cilj je odmah nastaviti raditi u istom ritmu, na putu prema još jednoj tituli", kaže Dino u najavi nove F3 sezone.

Dino je odradio testiranja, po prvi put je osjetio snagu jednog F3 bolida, što je naravno neka druga priča u odnosu na sve prethodne serije koje je vozio. Na testiranjima koja su trajala naravno tri dana kompletirao je 229 krugova.

"Prvog dana se sjećam da nisam mogao da sakrijem osmjeh, jer bolid je super za vožnju. To je prilično velika razlika u odnosu na ono što sam ranije vozio, Formulu 4 i Formulu Regional. Ima više snage, više potisne sile i zaista možete osjetiti silu pritiska što je bila glavna razlika za mene", dodaje Beganović.

Početkom sljedećeg mjeseca kada krene nova F1 sezona, krenut će i ostale serije Formule 1. Ovaj put je prva utrka u Bahreinu. Ukupno će na programu biti deset utrka. S obzirom na manji broj testiranja u Formuli 3, Dino je odlučio voziti utrke u Abu Dhabiju, Kuvajtu i Dubaiju u okviru Regionalne Middle East Formule. I tu je upisao dvije pobjede.

"Tražimo sve mogućnosti kako bismo odmah na startu sezone bili dovoljni brzi. Nema puno testiranja, pa smo izabrali ovo prvenstvo. Ja želim i dalje biti u vrhu. Ljudi u meni vide potencijal, za mene nema pritiska, spreman sam" istaknuo je Dino Beganović za službenu Formula 3 stranicu.

Kopirati
Drag cursor here to close