Mladi vozač potvrđuje svoj talent

Dino Beganović slavio u Monzi

Na kraju je u jednom tom finalnom posljednjem krugu Dino posao odradio na najbolji način, Michael Belov je završio na drugom mjestu, dok je treći bio Lorenzo Flux.
Sport / Ostali sportovi | 23. 04. 2022. u 17:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon nastupa u Formuli Regional Asian Championshipa, gdje je na kraju osvojio peto mjesto, sa 130 bodova i jednom ostvarenom pobjedom, mladi Dino Beganović sezonu nastavlja vozeći Europsku Formulu Regional kao član Prema Powerteama zajedno sa Estoncem Paulom Aronom, Sebastiánom Montoyom sinom legendarnog Juana Pabla, te djevojkom Hamdom Al Qubaisi iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Ukupno se će voziti na deset staza u Europi, svaka staza će biti domaćin dvije utrke. Danas je na legendarnoj Monzi vožena prva od dvije planirane utrke, ovog vikenda i pobjedu je ostvario upravo Dino Beganović. Beganović je prvo ostvario najbolji rezultat u kvalifikacijama što je bez većih problema pretvorio u pobjedu na utrci koja je vožena nešto kasnije.

Beganović je poveo utrku ispred Gabrijela Minija, domaćeg vozača te Lorenza Fluxa iz Španjolske. S obzirom da je utrka vožena u kišnim uvjetima, Dino je imao veliku prednost u činjenici što ispred njega nije bilo niti jednog bolida pa je vidljivost bila puno bolja. Safety Car je proveo dobar dio vremena na stazi, utrke koja se vozila u vremenskom intervalu pola sata plus jedan krug. Prije nego što će SC prvi put napustiti stazu, najbliži Beganoviću, Gabrijel Mini je sporo kočio u jednom trenutku pa je zakačio bolid ispred sebe. Dino je prošao bez oštečenja za razliku od domaćeg vozača koji je ostao bez prednjeg krila.

Na kraju je u jednom tom finalnom posljednjem krugu Dino posao odradio na najbolji način, Michael Belov je završio na drugom mjestu, dok je treći bio Lorenzo Flux. Na istoj stazi se sutra vozi i druga utrka. Za početak je Dino osvojio 25 bodova.

Video: Formula Regional European Championship

U Europskoj Formuli Regional nastupaju profesionalni ali i amaterski vozači, četvrta je ovo sezona ovog prvenstva, druga nakon spajanja s Formulom Renault Eurocup što je rezultiralo promjenom dobavljača motora, pa je sada tu Alpine.

Kopirati
Drag cursor here to close