Formula 3

Beganović sjajan u debiju, dva puta drugi

U jednom trenutku Francuz Isack Hadjar je pokušao nešto napraviti, probiti se ispred Beganovića, ali nije uspio. Na kraju je Beganović bio drugi iza Kineza Guanyu Zhoua, inače momčadskog kolege.
Sport / Ostali sportovi | 31. 01. 2021. u 12:54 Feđa Ibrulj | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Internet / Dino Beganović sjajan u debiju

Sjajan vikend u Dubaiju je imao mladi vozač Ferrarijeve akademije Dino Beganović. Dino koji nastupa pod zastavom Švedske, po prvi put se našao u društvu vozača Formule 3, Azijske serije kao član momčadi Abu Dhabi Racing by Prema. I odmah je u svom drugom nastupu završio na drugom mjestu. Dan ranije u petak, Dino je bio peti, međutim, na utrkama koje su vožene u subotu Beganović potvrdio status vrlo perspektivnog vozača. Dva puta zaredom je završio na postolju, dva puta je bio drugi.

Dino je startao kao treći na utrci broj dva, ali mu je pomogao donekle svojim odustajanjem zbog kvara na bolidu drugoplasirani Indijac Kush Maini. Od tog trenutka Dino je držao čvrsto drugo mjesto i nije ga ispuštao do kraja. U jednom trenutku Francuz Isack Hadjar je pokušao nešto napraviti, probiti se ispred Beganovića, ali nije uspio. Na kraju je Beganović bio drugi iza Kineza Guanyu Zhoua, inače momčadskog kolege.

Video: 2021 F3 Asian Championship

U trećoj utrci Dino je opet startao kao treći, ali su ovaj put ispred njega bili Francuz Pierre-Louis Chovet te Izraelac Roy Nissany. Nissany je prošao Choveta a u borbu za drugo mjesto uključio se i Beganović koji je propustio Choveta. Sredinom utrke svoju priliku je iskoristio i Beganović, pa se probio na drugo mjesto s petog. Mjesto koje je sačuvao do kraja.

S obzirom na to da je Guanyu Zhou odustao u trećoj utrci, njegova prednost u odnosu na trećeg Dinu Beganovića je samo četiri boda u ukupnom poretku.

Ono što je napravio Dino u prvim nastupima u Formuli 3, ima svoju težinu jer je protiv sebe imao ipak nešto iskusnije vozače. Zhou ima 21, a Chovet 18 godina. Osim toga, Kinez je već bio protagonist u Formuli 2, dok je Chovet debitirao u Formuli 3, za razliku od Beganovića.

''Startali smo na pravi način, za mene je ovo bio debi u Formuli 3, novi automobil, puno toga novog, ali iz kruga u krug imao sam sve više samopouzdanja. Vozio sam dvije sjajne utrke, u svojoj drugoj sam odmah došao do postolja. Posebno sam zadovoljan svojim nastupom u trećoj utrci gdje sam pronašao pravi trenutak za napad i probio se na drugo mjesto. Sada se okrećem narednim utrkama, u Abu Dhabiju. S ovim nastupima sam dobio injekciju samopouzdanja. Sljedeći cilj u ovom trenutku može biti samo prva pobjeda'', rekao je mladi Beganović.

Kopirati
Drag cursor here to close