Mladi talentirani vozač

Dino Beganović stiže u Formulu 3

Ostvario je pobjedu na stazi u Imoli, dok je još pet puta bio na postolju.
AutoMoto / AutoMoto Sport | 13. 01. 2021. u 10:41 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dino Beganović, mladi talentirani vozač, član Ferrarijeve vozačke akademije, prošlu godinu je zaključio osvojenim trećim mjestom u prvenstvu Talijanske Formule 4. Vozeći za Prema Powerteam, Dino je osvojio 179 bodova. Ostvario je pobjedu na stazi u Imoli, dok je još pet puta bio na postolju.

Dva puta kao drugi, tri puta kao treći

Njegovi rezultati svakako nisu prošli nezapaženo, pa će on svoju karijeru u godini koja je pred nama nastaviti vozeći za istu momčad, seriju European Formula Regional koja je jedna vrsta Formule 3.

Ovo će biti treća sezona ovog natjecanja, prvog koje nakon spajanja s puno poznatijom Formulom Renault Eurocup. Za sada su pored Dine u ovom društvu potvrđeni od vozača, Eduardo Barrichello, sin slavnoga Rubensa, Španjolac David Vidales, Dinin momčadski kolega, Francuz Isack Hadjar te Zane Maloney sa Babadosa.

Video: C.I. F4 ITALIAN CHAMPIONSHIP - IMOLA 30 08 2020

Serija će biti puno kvalitetnija nego što je to bila prošle sezone, a ukupno će se voziti deset vikenda po dvije utrke na deset staza, od travnja do listopada, s tim da će mladi vozači recimo imati priliku voziti ulicama Monte Carla.

''Nakon dobre sezone u Formuli 4 prošle godine, sada idem korak naprijed, u kategoriju više. S obzirom na podršku koju imam od strane Ferrarijeve vozačke akademije i Prema Powerteama za koji sam već vozio prošle godine, vjerujem da ću se predstaviti u najboljem svijetlu i da ću vrlo brzo shvatiti o kakvoj se kategoriji radi'', kaže Dino koji će kao i ostali vozači na raspolaganju imati Tatuus bolid s 1.8 litrenim Alpininim motorom.

Istovremeno, tijekom siječnja i veljače, Dino će malo skoknuti do Azije, gdje će također nastupati u pojedinim utrka Azijske Formule 3.

Očekuju ga dvije utrke u Dubaiju 29. i 30. siječnja, odnosno tjedan dana kasnije. Na ovim utrkama Dino će braniti boje Abu Dhabi Racing teama.

''Sjajno je što nastavljamo suradnju s Dinom. Prošle godine se predstavio na najbolji način, koji se neprestano usavršavao tijekom sezone. Nastup u novoj seriji će za Dinu biti veliki izazov i mi ćemo kao momčad uraditi sve kako bi on bio konkurentan na stazi. Očekujemo uzbudljivu sezonu, naglasio je direktor momčadi Prema, jedan od njenih osnivača, Angelo Rosin.

Kopirati
Drag cursor here to close