Medvedev nije izdržao

VIDEO I Alcaraz obranio naslov u Indian Wellsu

Alcaraz je najmlađi tenisač poslije Borisa Beckera 1988. godine, koji je povezao dva naslova u Indian Wellsu. Španjolac je osvojio 13. trofej u karijeri, odnosno peti na turnirima iz Masters serije.
Sport / Ostali sportovi | 18. 03. 2024. u 01:23 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trebao je biti najbolji meč turnira. Ali nije. Krivac je prije svega Daniil Medvedev koji nije bio pravi ili da budemo precizniji, koji se raspao u drugom setu.

Rekli smo da je protiv Sinnera, Carlos Alcaraz odigrao svoj najbolji meč u posljednjih nekoliko mjeseci. Ispravka. Ovo protiv Medvedeva je bio sigurno najbolji nakon finala Cincinnati.

A tako je dobro počelo po Rusa. Rani break i vodstvo 3:0. Alcaraz je pravio greške, posebno iz forehanda. U prva tri gema je sakupio sedam. U trećem gemu je imao svoje break prilike, nije ih iskoristio, ali zato jeste u petom gemu. Vratio se do kraja Carlos, ali je ostao u ritmu Daniil. Set je otišao do tie breaka.

Koji je počeo promašajem Medvedeva iz backhanda. Carlos je stigao do 3-0, vodio je i 5-2, a onda je uslijedio povratak Rusa. Medvedev je "probio" Alcaraza na mreži za 5-5. Činilo se da je momentum na njegovoj strani, ali sve je ostalo na tome. Španjolac je uzeo dva poena za prvi set. Medved je to prihvatio na svoj način. I počeo se polako raspadati.

Alcaraz je poveo 2-0, Medvedev je ostao na nekoj ravnoj liniji, nije lomio reket, nije ulazio u polemike s publikom, eventualno svojim trenerom. Jeste negdje pred kraj, ali tada je već bilo kasno. Alcaraz je bio daleko dva poena od obrane naslova. Uspio je na kraju puno lakše nego što je to i san očekivao. Na kraju je bilo 7-6(5), 6-1.

Alcaraz je najmlađi tenisač poslije Borisa Beckera 1988. godine, koji je povezao dva naslova u Indian Wellsu. Španjolac je osvojio 13. trofej u karijeri, odnosno peti na turnirima iz Masters serije. Reakcija nakon meč lopte je pokazala koliko Carlosu znači ovaj naslov

Video: Alcaraz - Medvedev

"Čestitam Daniilu. Mnogo sam ti puta čestitao, ali to radim zato što radiš izuzetan posao. Znaš koliko je teško igrati protiv tebe. Volim da igram ovakve mečeve. Nadam se da će biti još finala ispred nas. Imao si dobar start godine i mnogo sreće u nastavku sezone. Za mene osvajanje ovog turnira znači strašno puno. Nisam pokušavao da igram najbolji tenis, nisam se najbolje osjećao zbog ozljede gležnja, ali kada sam izašao na teren u prvom kolu, osjećao sam se bolje", naglasio je Alcaraz.

Kopirati
Drag cursor here to close