Sjajan tenis u Indian Wellsu

VIDEO I Alcaraz zaustavio Sinnera, ponovo protiv Medvedeva

"Branio sam se bolje nego u prvom setu.Promijenio sam svoj stil, promijenio sam stil returna", reći će Alcaraz.
Sport / Ostali sportovi | 17. 03. 2024. u 09:48 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Velika serija Jannika Sinnera je stala. U polufinalu Indian Wellsa, Carlos Alcaraz je napravio preokret i na kraju slavio 1-6, 6-3, 6-2. Jednu od sasvim sigurno vrjednijih pobjeda u posljednje vrijeme. Jednu pobjedu koja je itekako trebala Španjolcu.

Posebno što je ostvarena na ovaj način. Nakon prvog seta u kojem je uzeo samo jedan gem. Protiv tenisača koji je ove godine bio neporažen. Kiša ih obojica potjerala s terena na koji su se vratili nakon pauze koja je bila poprilična. Sinner je u tom prvom setu siguran. Dvostruki break, Alcaraz nije bio niti blizu. Međutim, stvari su se promijenile u drugom setu.

"Branio sam se bolje nego u prvom setu. Promijenio sam svoj stil, promijenio sam stil returna", reći će Alcaraz. Uzeo je Sinneru servis za 3-1, kod 5-3 je spasio jednu break loptu. Iz poena u poen, Alcaraz je izgledao sve bolje, u trećem setu je nanizao pet gemova zaredom. Dvostruki break. Duže izmjene su mu definitivno odgovarale. Sinner je dobio 39 poena u kraćim razmjenama, do četiri udarca, Alcaraz više u nešto dužim (41 poen)

Video: Alcaraz - Sinner 

Ovom pobjedom je Alcaraz prekinuo Sinnerov niz od 19. pobjeda i osigurao ostanak na drugom mjestu na ATP ljestvici sljedeći tjedan. Ovo je drugi put zaredom da je Alcaraz zaustavio Sinnera u polufinalu Indian Wellsa.

"Ostao sam mentalno jak. Moraš biti mentalno jak ako želiš dobiti ovakav meč. Nakon što izgubiš prvi set. Protiv igrača koji igra sjajno. Stvarno sam zadovoljan kako sam izgledalo nakon prvog seta", rekao je nakon meča Alcaraz.

U finalu Alcaraza čeka Daniil Medvedev. Što je ustvari repriza prošlogodišnjeg. I Medvedev je izgubio prvi set. Baš kao i Alcaraz, uhvatio je samo jedan gem. U drugom je imao setu velikih 4-0, ali je sve ispustio. Na kraju je kroz tie break dohvatio treći. Tommy Paul je igrao dobar tenis tijekom cijelog turnira, ali nije izdržao. U trećem je bilo 6-2. Ipak, jedan detalj se mora izdvojiti. U tie breaku drugog seta, Paul je neugodno okrenuo gležanj. 

Medvedev pokušava sada kompletirati naslove na svih šest ATP turnira Masters 1000 na tvrdoj podlozi, nakon što je prethodno trijumfirao u Cincinnatiju (2019), Šangaju (2019), Parizu (2020), Kanadi (2021) i Miamiju (2023).

Video: Medvedev - Paul 

"Tommy je odigrao nevjerojatan prvi set. Pa sam pomislio, OK, ako želim pobijediti, samo moram pokušati biti malo bolji kako bih pronašao udarac koji će ga dovesti u probleme. Našao sam neke, posebno na moj servis. Nastavak je bio poprilično dug. Čak i u trećem setu iako se to ne čini tako jer je bilo 6-2", naglasio je Medvedev.

Kopirati
Drag cursor here to close