Prije utrke za VN Kine

Verstappenu prvi sprint sezone

Verstappen je na kraju imao skoro više od 13 sekundi prednosti ispred Hamiltona, osvojio je naravno i dodatnih osam bodova.
Sport / Ostali sportovi | 20. 04. 2024. u 09:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Max Verstappen nije dozvolio iznenađenje u sprint utrci koja se vozila na stazi u Šangaju. To što je Nizozemac startao kao četvrti
nije predstavljalo neki problem. Stvari su došle na svoje mjesto u desetom krugu. Hamilton je završio na drugom mjestu, Perez kao treći.

Što se tiče same utrke. Hamilton je bolje startao, od Norrisa te zauzeo unutarnju stranu prvog zavoja, dok je Norris pokušao zadržati poziciju s vanjske strane i potom izletio van staze, da bi se na kraju pridružio tek na sedmoj poziciji. U takvoj situaciji je najbolje prošao iskusni Fernando Alonso koji se našao na drugom mjestu, ispred Verstappena. Čekao je svjetski prvak svoju priliku, u desetom krugu prolazi Alonsa i preuzima "jedinicu".

Od tog trenutka zanimljiva je bila borba tek za preostala mjesta u poretku. Španjolski duel Sainz-Alonso najbolje je iskoristio Perez koji se probio na treće mjesto. Alonso je skupo platio okršaj s mladim Sainzom, stradala je guma, što je bilo vidljivo kada su ga prošli Leclerc i Norris. Verstappen je na kraju imao skoro više od 13 sekundi prednosti ispred Hamiltona, osvojio je naravno i dodatnih osam bodova.

Kopirati
Drag cursor here to close