36. pole position Maxa Verstappena

Verstappen: Idealan krug na Suzuki je skoro nemoguć

Rano jutros su vožene kvalifikacije za VN Japana i svoj 36. pole position je ostvario naravno Max Verstappen. Njemu najbliži je bio Cecho Perez, dok je treći vozač McLarena Lando Norris.
Sport / Ostali sportovi | 06. 04. 2024. u 13:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je Suzuka godinama bila rezervirana za završnicu sezone, ove je peta u kalendaru. Kultna staza na kojoj smo toliko često znali i dobiti svjetskog prvaka. Ove godine to naravno neće biti slučaj, iako su mnogi skloni tvrdnji da tu nikakve dileme neće biti, bez obzira na izdanje Sainza u Australiji.

Rano jutros su vožene kvalifikacije za VN Japana i svoj 36. pole position je ostvario naravno Max Verstappen. Njemu najbliži je bio Cecho Perez, dok je treći vozač McLarena Lando Norris. Nizozemac je u trećem dijelu kvalifikacija ostvario vrijeme 1:28.197.

Ovo je 16. put u povijesti da na startu VN Japana dva bolida iste ekipe. Iako za većinu dominira, razliku između Verstappena i Pereza nakon današnjih kvalifikacija i nije bila tako velika. Prošle sezone na stazi Suzuka bio je brži od drugoplasiranog vozača za više od pola sekunde, a ovoga puta za samo 66 tisućinki ispred svog timskog kolege u Red Bullu. Priznao je Max da njegov krug u Q3 nije bio savršen.

"Ova staza je takva, osjetljiva po pitanju guma. Ako želiš ići do svojih granica onda možeš biti u problemu. Međutim, najvažnije je završiti na pole positionu. Želite imati savršen krug, ali stazi poput ove to nije ide baš lako. Za ekipu je važno da imamo svoje bolide u prvom startnom redu. Nadam se da ćemo ih zadržati", kratko je prokomentirao svoj nastup Max Verstappen.

Kopirati
Drag cursor here to close