Red Bull prebrz za ostale

Albon i Ricciardo prekinuli utrku, Verstappen dominirao

Sama utrka je bila na početku prekinuta, pa je nastavljena 25 minuta novim startom.
Sport / Ostali sportovi | 07. 04. 2024. u 10:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Počelo je uzbuđenjima, sudarom Albona i Ricciarda, crvenom zastavom, završilo je dominacijom Red Bulla. Koji se očito brzo konsolidirao nakon lošeg izdanja u Australiji.

Na kraju je Max Verstappen proslavio svoju 57. pobjedu u karijeri, ukupno je ovo bio 116. trijumf Red Bulla. Sama utrka je bila na početku prekinuta, pa je nastavljena 25 minuta novim startom. Verstappen je nakon prvog kruga imao 0,9 sekundi prednosti u odnosu na Pereza, dok je Norris prvi otišao u boks već nakon 12 krugova.

Perez je otišao u boks u 15. krugu po još jedan set medium guma, a Verstappen je bio idući koji je išao u boks. Leclerc je bio na drukčijoj strategiji od ostalih vozača, ostao je najduže na stazi, ali ga je Verstappen u 21. krugu s lakoćom prestigao uz pomoć DRS-a.

Perez je prvo morao proći Norrisa, nakon čega je krenuo u lov na Leclerca. Vozač Ferrarija nije najbolje reagirao pod pritiskom, napravio je grešku u 26. krugu, što je naravno Checo iskoristio.

U 34. krugu je i Verstappen otišao po drugi put u boks, a njega i Pereza je ponovno razdvojio Leclerc. Perez ga je ovoga puta obišao s lakoćom uz pomoć DRS-a na startno ciljnoj ravnini. Russell i Hamilton su to napravili nešto kasnije.

Prvi je bio Russell u 38 krugu, Lewis je krenuo dva poslije. U 43 krugu smo vidjeli zanimljiv manevar. Logan Sargeant je izletio s staze, pa se onda u rikverc vratio. Posljednji koji je nešto napravio na stazi je bio Carlos Sainz. Pobjednik Australije je u 44. krugu prestigao Norrisa, na kraju je Španjolac završio na trećem mjestu iako je imao jedan ulazak u boks više od timskog kolege Leclerca.

Upravo je vozač iz Monaca bio četvrti, dok je jedini McLaren u TOP 5 društvu bio onaj Lando Norrisa. Završio je peti ispred Fernanda Alonsa koji je u posljednjim krugovima morao braniti svoju poziciju u naletu Russella. Piastri je osmi, Hamilton tek deveti, dok je Tsunoda kao deseti predvodio skupini vozača koji su kasnili za pobjednikom cijeli krug.

Kopirati
Drag cursor here to close