Kiša pravila probleme

Lando Norris postavio najbolje vrijeme u kvalifikacijama za sprint utrku

Norris nije uspio spojiti dobar krug u prva dva SQ3 pokušaja na mokroj stazi, ali u trećem je bio više od sekundu brži od svih ostalih.
Sport / Ostali sportovi | 19. 04. 2024. u 16:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Britanac Lando Norris ostvario je najbolje vrijeme u kvalifikacijama za sutrašnju sprint utrku. Vozač McLarena je završio na prvom mjestu nakon što su suci najprije obrisali njegovo vrijeme, a zatim ga vratili.

Norris nije uspio spojiti dobar krug u prva dva SQ3 pokušaja na mokroj stazi, ali u trećem je bio više od sekundu brži od svih ostalih iako mu je kontrola utrke isprve obrisala krug zbog izlaska izvan bijele linije na izlazu iz posljednjega zavoja, što je Hamiltona promoviralo na pole position, donosi MaxF1.net.

Kiša je prijetila još prije početka kvalifikacija, ali je tek krajem SQ2 počela padati dovoljno jako da vozači više nisu mogli popraviti svoja vremena.

U prvom dijelu sprint kvalifikacija ispala su dva vozača Alpinea, dva vozača Williamsa i Tsunoda u RB-u dok je Russell u Mercedesu bio najveće iznenađenje drugoga dijela na 11. mjestu.

Iza Norrisa i Hamiltona treći je bio Alonso u Aston Martinu dok je četvrti bio Verstappen u Red Bullu koji je napravio nekoliko pogrešaka u mokrim uvjetima i zaostao više od dvije sekunde.

Sainz je bio brži vozač Ferrarija na petom mjestu ispred Pereza u drugom Red Bullu i momčadskoga kolege Leclerca, a Piastri je bio tek osmi iako je pokazivao obećavajuću brzinu u suhim i mokrim uvjetima.

Dva vozača Saubera Bottas i Zhou iznenadili su plasmanom u SQ3, ali nisu mogli bolje od devetoga i desetog mjesta.

Sprint utrka počinje u subotu u 05:00h, a kvalifikacije za nedjeljnu utrku su na rasporedu u 09:00h.

Kopirati
Drag cursor here to close