Na stazi Suzuka

Verstappen vratio stvari u normalnu

Nizozemac je još malo dodao gas, pa je popravio vrijeme na konačnih 1:28.877. Piastri je ostao drugi, Norris treći, dok je Leclerc četvrti. Piastriju je start iz prvog startnog reda za sada najbolji rezultat karijere.
Sport / Ostali sportovi | 23. 09. 2023. u 10:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako nije sve izgledalo baš dobro u Singapuru, na staroj dobroj Suzuki stvari su se vratile u normalu. Aktualni prvak je jedini uspio na stazi u Suzuki spustiti krug ispod 1:29, za deveti pole position ove sezone.
Max je prvo Q3 otvorio krugom koji je išao nešto malo iznad, 1:29.012, što opet nitko nije mogao pratiti. Najbliži su što je donekle zanimljivo, Verstappenu bili vozači McLarena.

Piastri je bio brži od Norrisa, obojica na nekih malo manje od pola sekunde zaostatka. Ostatak družine iza je imao zaostatak veći od sekunde, s tim da su se u Ferrariju odlučili na samo jedan izlazak u prvi krug.

Nizozemac je još malo dodao gas, pa je popravio vrijeme na konačnih 1:28.877. Piastri je ostao drugi, Norris treći, dok je Leclerc četvrti. Piastriju je start iz prvog startnog reda za sada najbolji rezultat karijere. Drugi Red Bull onaj Pereza je završio na petom mjestu, onda slijede Sainz, Hamilton, Russell, Tsunoda i Fernando Alonso. Prvi dio kvalifikacija je prekinuo Logan Sargeant koji je izletio sa staze u posljednjem zavoju. Amerikanac nastavlja razbijati bolide ove sezone. Pored njega Q2 nisu dohvatili Bottas, Stroll, Hülkenberg i Zhou. U Q2 kvalifikacije su završili Lawson, Gasly, Albon, Ocon, Magnussen.

Kopirati
Drag cursor here to close