Iznenađenje u Singapuru

Teška nesreća Strolla, Verstappen tek jedanaesti

Bolid se skoro prepolovio, prednji kraj je bio posebno uništen, ali ono što je najvažnije, Stroll je prošao bez ozljeda.
Sport / Ostali sportovi | 16. 09. 2023. u 19:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vozač Aston Martina Lance Stroll doživio je nesreću u finišu prvog dijela kvalifikacija u Singapuru. Kanađanin je u posljednjem zavoju singapurskog kruga izgubio kontrolu nad bolidom te se silovito zabio u zaštitnu ogradu. Bolid se skoro prepolovio, prednji kraj je bio posebno uništen, ali ono što je najvažnije, Stroll je prošao bez ozljeda.

Ove kvalifikacije su bile posebne, jer je nedodirljivi Max Verstappen završio tek na 11. mjestu.

"Na ovoj stazi nikako ne možemo podesiti bolid na pravi način. Na svakom smo treningu bili slabi. Probali smo nešto promijeniti za kvalifikacije, ali odjednom je bolid postao super-osjetljiv, klizao sam na sve strane, nisam mogao ići do krajnjih granica. Vikend za zaborav već sada. Da, znam da sam imao dosta njih za pamćenje, ali svejedno sam razočaran", pojasnio je Max. Njegov timski kolega, Sergio Perez je bio dvije pozicije još i slabiji.

Ranije ove sezone Max je bio i na lošijoj startnoj poziciji od ove. U Saudijskoj Arabiji probio se s 15. mjesta do drugog, ali tada je bolid bio kako treba. Nakon kvalifikacija Verstappen se još našao pod istragom sudaca i to zbog nekoliko situacija. Jedna se dogodila u pit laneu, kad je dosta dugo ostao stajati i zadržavati ostale bolide iza sebe, umjesto da je krenuo prema izlazu. Kasnije je u jednoj situaciji evidentno blokirao Yukija Tsunodu, ali prošao je ipak bez kazne.

Četiri minute prije kraja vozači su krenuli po završne krugove.Bilo je očito da će jedan od dva Ferrarija ili Norris biti na najboljoj startnoj poziciji. Sainz je popravio svoje vrijeme, Norris također, kao i Leclerc, i zadržali su svoje pozicije, barem privremeno dok se Russell nije uspio ugurati između dva Ferrarija sa fantastičnim zadnjim sektorom, ali prva trojica su bila unutar desetinke. Norris je bio četvrti, Hamilton peti, slijede Magnussen, Alonso, Ocon, dok su TOP 10 zaključili Hülkenberg i Lawson.

Kopirati
Drag cursor here to close