Novi rekord Nizozemca

Verstappen postavio rekord, dostigao i Prosta

S ovom današnjom pobjedom Verstappen je dostigao "Profesora" Prosta, obojica nakon Meksika imaju po 51.pobjedu u karijeri.
Sport / Ostali sportovi | 29. 10. 2023. u 23:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Max Verstappen je još jednom pokazao da rezultat kvalifikacija za njega uopće nije važan. Na VN Meksika je napravio ono što je trebao. Odmah se na startu probio na prvo mjesto koje je bez problema sačuvao do kraja. Za svoju 16. pobjedu u jednoj
sezoni i novi F1 rekord.

Michael Schumacher i Sebastian Vettel su ostali iza s po 13. pobjeda. S ovom današnjom Verstappen je dostigao "Profesora" Prosta, obojica nakon Meksika imaju po 51. pobjedu u karijeri. Sljedeći kojeg Verstappen može uloviti je Vettel koji trenutačno ima dvije više.

Ovogodišnju utrku za VN Meksika obilježila su dva detalja. Start i žestoko izlijetanje Kevina Magnussena u 34. krugu. Na startu očekivano najbrži su bili bolidi Red Bulla koji su se zbog slabijih kvalifikacija morali probijati kroz gužvu i pored dva Ferrarija. Sainz i Leclerc nisu jako, pa su se našli u problemu. Uoči prvog zavoja Leclerc, Verstappen i Perez bili kotač uz kotač, Max je koristio unutrašnju liniju i prošao je bez problema, Perez je probao s vanjske i nije mogao samo tako ući u zavoj.

Leclerc nije imao vremena, a ni prostora, došlo je kontakta, ljubimac domaćih navijača je morao odustati. Verstappen je tako bez puno izazova preuzeo vodstvo, a Leclerc je unatoč dodiru s Perezom zadržao drugo mjesto, ali je i oštetio bočni dio prednjeg krila. Verstappen je među prvima otišao u boks, pet krugova prije Hamiltona, dok su u Ferrariju izabrali taktiku jednog ulaska.

Nitko naravno nije očekivao prekid utrke u 34. krugu. Magnussen je proklizao preko jedne pasice iz trenutno nejasnih razloga i u desnom zavoju skrenuo lijevo u barijeru. Haasov bolid bio je prilično uništen, ali je Magnussen srećom odmah izišao bez ozljede. Naravno, utrka je prekinuta, dok se zaštitna ograda nije popravila. U nastavku je
Verstappen vozio neku svoju utrku, nije ga bilo previše u kadru. Vidjelo se da vozači Ferrarija teško mogu izdržati pritisak, priliku je iskoristio naravno Hamilton, Leclerc je bio zadovoljan trećim mjestom koje nitko nije moga ugroziti.

Veliki posao je pravio Lando Norris probijajući se do petog mjesta. Četvrti je završio Carlos Sainz. Šesti je završio George Russell, nekako jer je bio pod pritiskom raspoloženog Daniela Ricciarda. Među osvajačima bodova su se našli Oscar Piastri, vrlo dobri Alexander Albon i Esteban Ocon.

Kopirati
Drag cursor here to close