VN Meksika

Drugi pole position Leclerca zaredom

Najbolji posao ukupno gledajući Q3 je svakako napravio iskusni Daniel Ricciardo. Ricciardo je briljirao za AlphaTauri na četvrtom mjestu sa samo desetinkom zaostatka za Verstappenom.
Sport / Ostali sportovi | 29. 10. 2023. u 10:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U samo tjedan dana, vozač Ferrarija Charles Leclerc ostvario je drugi vezani pole position. Nakon VN SAD, to je napravio na stazi u Meksiku. Nitko nije očekivao Leclerca na prvom mjestu gledajući cijeli tijek kvalifikacija.

Nakon dva dijela, očekivalo se da će glavnu riječ u finišu imati vozači Red Bulla i Mercedesa, međutim dogodilo se malo iznenađenje. Prvo je u Q3 niotkuda na čelo došao Carlos Sainz, a onda je brži od njega bio timski kolega, Charles Leclerc za 0.067.

Poredak je tako nakon prvih krugova bio Leclerc, Sainz, Verstappen, Ricciardo, Russell, Hamilton, Perez, Piastri, Zhou, Bottas. Očekivalo se da će favoriti popraviti svoje pozicije u finišu, ali to se nije dogodilo. Poredak na vrhu se nije promijenio. Verstappen nije mogao bolje od trećeg mjesta, Perez je peti, dok su vozači Mercedesa završili na šestom (Hamilton) i osmom mjestu (Russell).

Najbolji posao ukupno gledajući Q3 je svakako napravio iskusni Daniel Ricciardo. Ricciardo je briljirao za AlphaTauri na četvrtom mjestu sa samo desetinkom zaostatka za Verstappenom što mu je najbolja startna pozicija od Monze prošle godine iako je tada bio osmi najbrži u kvalifikacijama i najbolje kvalifikacije od Belgije 2021. kada je također bio četvrti.

Alfa Romeo uspio je ući u Q3 s oba vozača prvi puta od VN Mađarske, a Bottas je bio brži od Zhoua, 13. puta u 19 kvalifikacija ove sezone. Ovo je bio 22. pole u F1 karijeri Charlesa Leclerca, prvi u klasičnim kvalifikacijama ove sezone.

Kopirati
Drag cursor here to close