Francuska u polufinalu

Vernoux šokirao Mađarsku i vaterpolo svijet

Thomas Vernoux je potvrdio da u ovom trenutku spadau red ponajboljih igrača na svijetu. Kobeščak i izbornik Bruzzo su odlučili malo Thomasa prebaciti na vanjske pozicije, dok je na centru ostao Bodegas
Sport / Ostali sportovi | 14. 02. 2024. u 00:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Napravili su napredak. Posljednjih nekoliko godina. Na prošlom Svjetskom su bili šesti, na zadnja dva Europska šesti i deveti.
Četvrti prije dvije godina u završnici Svjetske lige. Sada im se napokon otvorilo. U pravom trenutku, par mjeseci prije početka Olimpijskih igara.

Francuska je napravila veliko iznenađenje ulaskom u polufinale, iako je Mađarska na poluvremenu imala velikih 7:3 i držala utakmicu pod kontrolom. I daleko jači sastav nego što je to bio slučaj na turniru u Zagrebu. U Dohi su bili kandidati za zlato. Međutim, drugo poluvrijeme su Francuzi dobili 8:3.

Thomas Vernoux je potvrdio da u ovom trenutku spadau red ponajboljih igrača na svijetu. Kobeščak i izbornik Bruzzo su odlučili malo Thomasa prebaciti na vanjske pozicije, dok je na centru ostao Bodegas. I to isplatilo Francuzima. Na kraju je Vernoux tri sekunde prije kraja poslao bombu koja je srušila s trona svjetske prvake koji ostaju u šoku. Nakon velikog neuspjeha. Vernoux je postigao pet golova, Fontani je na golu imao 13 obrana. Vogel na golu Mađarske devet, dok se Zalanki tri puta upisao u strijelce.

U drugom polufinalu nas čeka još jedan veliki duel Španjolske i Italije. Grci su imali 10:8, igrali su bez isključenog Argyropoulosa. Za dvije i pol minute Fondelli, Di Somma i Di Fulvio su napravili preokret i odveli Italiju u polufinale. Španjolci su treću četvrtinu dobili 5:0, pa su na kraju opravdali očekivanja i prošli Crnu Goru 15:12.

Kopirati
Drag cursor here to close