Poznati parovi osmine finala

Hrvatska preko Kine do Srbije u četvrtfinalu

Srbija je izborila izravno četvrtfinale, plasman na Olimpijske igre i vrlo vjerojatno je sljedeći protivnik Hrvatska. Amerikanci u osmini finala igraju protiv Italije, teško će proći dalje.
Sport / Ostali sportovi | 10. 02. 2024. u 00:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Završen je prvi krug takmičenja na Svjetskom prvenstvu u Dohi. Treće kolo je donijelo nekoliko uzbudljivih susreta, radilo se o dvobojima
koji su odlučivali o prvom mjestu u skupinama. Tako je u Srbija završila ispred reprezentacije SAD. U direktnom obračunu, Srbija je bila bolja 14:12, iako su Amerikanci imali 8:5.

Međutim, njihov najbolji igrač, centar Ben Hallock je pod vodom žestoko udario, Nikolu Jakšića. Dosuđeno je isključenje bez prava zamjene sljedeće četiri minute i peterac za Srbiju. Stvari su se nakon toga preokrenule, Srbije ja uz peterca došla do izjednačenja, a onda je nastavila svoju seriju za velikih 11:8. Na kraju je završilo 14:12. Srbija je izborila izravno četvrtfinale, plasman na Olimpijske igre i vrlo vjerojatno je sljedeći protivnik Hrvatska. Amerikanci u osmini finala igraju protiv Italije, teško će proći dalje.

U skupini B, Grčka je završila ispred Francuske. Pedesetak sekundi prije kraja su stigli do pobjede, Francuzi su imali posljednji napad, nisu ga iskoristili. Pomalo iznenađujuće Kina je savladala Brazil za svoj najbolji rezultat u povijesti. U osmini finala su protivnici Hrvatske.

Parovi osmine finala:
(10.00) Hrvatska - Kina (Srbija)
(14.00) Australija - Francuska (Mađarska)
(15.30) Crna Gora - Rumunjska (Španjolska)
(17.00) SAD - Italija (Grčka)

Kopirati
Drag cursor here to close