Preko Srbije

Hrvatska u polufinalu Svjetskog prvenstva

U današnjem duelu Srbija se mučila sa igračem više, dok je Bijač sjajno branio.Očekivala se utakmica u kojoj će obrane biti u glavnim ulogama, možda čak i na manji broj golova, ali je na kraju završilo 15:13.
Sport / Ostali sportovi | 13. 02. 2024. u 18:48 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Reprezentacija Hrvatske je izborila plasman u polufinale Svjetskog prvenstva. Bio je to još jedan u nizu okršaja Hrvatske i Srbije na velikim takmičenja, još jedan neizvjestan susret u kojem su na kraju odlučivale nijanse. Jedna ili dvije vezane obrane, pogrešno dodavanja, neiskorišten igrač više. U današnjem duelu Srbija se mučila sa igračem više, dok je Bijač sjajno branio.

Očekivala se utakmica u kojoj će obrane biti u glavnim ulogama, možda čak i na manji broj golova, ali je na kraju završilo 15:13. Podatak da smo imali ukupno 11 izjednačenja govori kakvu smo utakmicu gledali.

Bijač je već na početku utakmice upisao tri obrane, Hrvatska je povela dva razlike, ali je do kraja četvrtine sve bilo na početku. Od tog trenutka imamo rezultatsku klackalicu u kojoj je Srbija zaprijetila kada Jakšić postiže gol za dva gola prednosti Srbije.

Hrvatska je odgovorila preko Burića i Fatovića, Burić je još jednom pogodio za 9:9. Bijač je obranio peterac Mandiću, ali je Hrvatska propustila da ode na dva razlike. U tim trenucima Hrvatska je imala realizaciju igrača više 8/10, Srbija puno slabiju 4/11.

Utakmica ulazi u svoju završnicu, rezultatski do kraja otvorena. Fatović je strijelac za 13:12, Bijač skida još jedan peterac i Hrvatska je sve bliže pobjedi. Tucak je uzeo time out, nakon kojeg Marinić Kragić asistira, a raspoloženi Burić pogađa za plus dva.

Srbija je pokušala, ali Bijač i Fatović nisu dozvolili da Srbija anulira zaostatak. Minutu i pol do kraja, nakon crvenog kartona Mandića, iz peterca je Fatović podigao na 15:12.

Hrvatska je u polufinalu Svjetskog prvenstva Barakudama će ovo biti 11. polufinale na svjetskim prvenstvima. Dosadašnja bilanca je dva svjetska zlata (Melbourne 2007., Budimpešta 2017.), jedno srebro te četiri bronce.

Marko Bijač je imao 10 obrana, golman Srbije, Filipović samo tri. Fatović je utakmicu završio sa četiri postignuta gola, Burić u Žuvela su dodali po tri, Hrvatska je imala realizaciju veću od 50 posto (15/29). Kod reprezentacije Srbije Rašović tri gola. Realizacija igrača više je bila na strani Hrvatske (10/15), Srbija je bila puno slabija (7/14).

Kopirati
Drag cursor here to close