Bio je izgubljen nakon dva seta

Veliki preokret Medvedeva za novo finale

Sasha Zverev je imao 2-0 u setovima, 5-4 u trećem setu, ali je Medvedev za razliku od nekih drugih mečeva ostao mentalno čvrst do kraja.
Sport / Ostali sportovi | 26. 01. 2024. u 14:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Daniil Medvedev će igrati u finalu Australian Opena protiv Jannika Sinnera. Treći put u posljednje četiri godine, drugi put zaredom ako se gledaju Grand Slam turniri s obzirom je prošle godine bio u finalu US Opena. Ukupno, šesti u karijeri.

Danas je bio pa skoro na rubu poraza. Sasha Zverev je imao 2-0 u setovima, 5-4 u trećem setu, ali je Medvedev za razliku od nekih drugih mečeva ostao mentalno čvrst do kraja. Taj gem za 5-5 u trećem setu je dobio bez izgubljenog poena.

Dobio je treći u tie breaku, 7-4. U četvrtom setu je Medvedev imao dvije break lopte za 5-3, ali se Zverev izvukao. Vodio je Zverev i 5-4 u tie breaku četvrtog, ali onda nije osvojio niti jedan poena na svoja dva servisa. Dva odlična seta je odigrao Zverev, nakon izgubljenog četvrtog je počeo padati. Medvedev je odigrao nekoliko sjajnih poena u četvrtom setu i naravno dodatno se podigao. Na kraju je sve kulminiralo u petom gemu petog seta.

Zverev je napravio nekoliko početnih greška,a promašio je čiste zicere, u najgorem mogućem trenutku. Medvedev je sačuvao taj break prednosti bez problema i na kraju je došao u finale 5-7, 3-6, 7-6 (4), 7-6 (3), 6-3.

Zverev je na kraju imao ogromnih 70 neforsiranih pogrešaka. Čak 29 više od Medvedeva. Koji je zabio 52 winnera, 14 manje od Zvereva. Samo u petom setu je Zverev napravio 21 neforsiranu pogrešku. Koliko je ovo jedna od najvećih pobjeda Medvedeva nakon preokreta toliko je i jedan od najtežih poraza Zvereva. Sinner i Medvedev su u karijeri do sada igrali devet puta, Rus vodi 6-3, ali je Sinner dobio posljednja tri meča.

"Bilo teško je teško jer nisam dobro igrao u prvom setu. Drugi set je on odigrao veoma dobro, nisam imao šanse. Bio sam malo izgubljen, ali u trećem setu sam sebi govorio ako izgubim ovaj meč samo želim da budem ponosan na sebe i da se borim do kraja i borim se za svaki poen. Uspio sam da pobijedim i veoma sam ponosan", rekao je na kraju meča Medvedev.

Kopirati
Drag cursor here to close