Rus je u drugom kolu

Protivnik u suzama predao, Medvedev u raspravi s sucem oko vode

Medvedev je napravio preokret, vodio je 2-1 u setovima, 1-0 u četvrtom kada je Atmane odlučio predati meč. Jednostavno nije izdržao, potpuno se raspao, grčevi su bili prejaki. Nije mogao sakriti suze.
Sport / Ostali sportovi | 15. 01. 2024. u 12:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Treći nositelj, Daniil Medvedev je izborio plasman u drugo kolo Australian Opena. Igrao je protiv Francuza Terencea Atmanea u dnevnom terminu. Sunce je u svom stilu "pržilo", što nije ništa novo na Australian Openu. Nakon što je dobio prvi set Francuz postalo je jasno kako će meč ipak potrajati. Medvedev je napravio preokret, vodio je 2-1 u setovima, 1-0 u četvrtom kada je Atmane odlučio predati meč. Jednostavno nije izdržao, potpuno se raspao, grčevi su bili prejaki. Nije mogao sakriti suze.

"Kad sam se fizički počeo osjećati snažnijim, on je počeo imati grčeve, pa su to bili odlični uvjeti za mene. Ovdje sam sedam dana i nije bilo vruće, a sad je bilo užasno vruće za moj prvi meč. Postajao sam umoran, ali mnogo puta u ovakvim situacijama i protivnik postaje umoran i stvar je u tome tko će to bolje riješiti. Ovog puta sam uspio prebroditi krizu i slaviti", rekao je treći igrač svijeta nakon meča. 

Medvedeva znamo kao tenisača koji vrlo lako dođe u neke svoje crne minute. Bez obzira na stanje situacije na terenu. Može biti rasprava sa sucem, publikom, sa svojim trenerom. I danas je imao jednu svoju "epizodu". Nakon završetka drugog seta.

"Voda je oko 30 stupnjeva. Ne želim da bude kao hladno pivo, ali ne žele mi dati (hladnu vodu). Treba mi danas! Na Grand Slamu se ovo ne bi trebalo događati, zar ne", rekao je Medvedev kojem je zasmetala i boca koju je koristio.

"Mogu li dobiti novu bocu, mogu li moji ljudi u boksu uzeti novu bocu i napuniti je hladnom vodom? Ova boca prljava, nešto je u njoj", govorio je Medvedev. Međutim, sudac je ostao čvrst do kraja.

"Ne možete dobiti drugu bocu. Je li ova prazna?"

Ipak, organizatori su reagirali, Medvedev je dobio vodu i meč je ubrzo nastavljen.

Kopirati
Drag cursor here to close