Što kažu organizatori

VIDEO I Medvedev i Ruusuvuori ostali na terenu do 3:42 ujutro

Jedini mečevi koji su kasnije završeni su onaj Lleytona Hewitta i Markosa Baghdatisa iz trećeg kola (2008. godine) koji je okončan u 4:34 ujutro i pobjeda Andyja Murraya nad Thanasi Kokkinakisom u 4:05 ujutro prošle godine.
Sport / Ostali sportovi | 18. 01. 2024. u 20:45 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prije početka ovogodišnjeg Australian Opena, organizatori su pričali o tome kako neće biti mečeva do "duboku u noć". Prvi Grand Slam turnir sezone je iz tog razloga startao u nedjelju jer su organizatori planirali igrati jedan dan duže kako bi se izbjeglo da noćni mečevi završavaju u ranim jutarnjim satima.

"Poslušali smo povratne informacije igrača i navijača i uzbuđeni smo što možemo ponuditi rješenje za smanjenje kasnih završetaka dok nastavljamo pružati fer i ravnopravan raspored na terenima stadiona. To ćemo postići uvođenjem dodatnog dana, što će doprinijeti boljem rasporedu za navijače i igrače," rekao je prije turnira direktor Craig Tiley.

I čini se kako je ta priča bila u prazno, jer su Daniil Medvedev i Emil Ruusuvuori ostali na terenu do 3:42 ujutro po lokalnom vremenu, nakon meča koji je trajao četiri sata i 20 minuta. Medvedev je napravio veliki preokret, 3-6, 6-7(1), 6-4, 7-6(1), 6-0. Ruusuvuori je imao i break loptu odmah na početku trećem seta kojom je mogao do kraja dotući Rusa. Jedini mečevi koji su kasnije završeni su onaj Lleytona Hewitta i Markosa Baghdatisa iz trećeg kola (2008. godine) koji je okončan u 4:34 ujutro i pobjeda Andyja Murraya nad Thanasi Kokkinakisom u 4:05 ujutro prošle godine.

Video: Medvedev - Ruusuvuori

"Da sam teniski navijač i da sam gledao ovo na televiziji bilo bi mi teško da ostanem budan. Do 03:40 ujutro. Hvala vam što ste ostali ovdje. Jaki ste. Teško je, u tenisu nikada ne znaš kad ćeš da jedeš, kad ćeš da se zagriješ, kad ćeš da igraš meč. Teško je bilo, ali sam sretan", rekao je Medvedev nakon meča malobrojnim gledateljima koji su ostali na tribini.

Kopirati
Drag cursor here to close