Slučaj je došao do suda

Velika afera u svijetu tenisa, za izgubljeni gem 400 eura

Osumnjičeni u ovoj akciji su za izgubljeni gem u pojedinačnom meču dobivali 400 eura, za izgubljen meč parova u dva seta dobivali bi 2000 eura, a najveći iznosi kretali su se oko 3000 eura.
Sport / Ostali sportovi | 24. 03. 2023. u 09:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bilo je suspenzija, slučajeva namještanja, ali je ovo čini najveći ikad kada je u pitanju svijet tenisa. U ovom trenutku se na sudu u Bruxellesu pod istragom nalazi čak 375 odigranih dvoboja između veljače 2014. i lipnja 2018., a ta se mreža, prema pisanju L‘Equipea, povezuje s čak 181 igračem.

Na čelu "organizacije" navodno je 32-godišnji Grigor Sargsyan, poznat i pod nadimkom "Master", kojega se povezuje s armenskom kriminalnom mrežom, a optužen je za podmićivanje igrača i namještanje teniskih susreta. Još ranije je pomenuti Sargsyan odslužio osam mjeseci zatvora a pojavio se ponovo u Bruxellesu pred sudom.

Ono što je najvažnije, velika većina igrača koji se spominju u ovom slučaju su skoro nepoznati široj javnosti, jer se radi o igračima koji se nalaze ispod 200-tog mjesta na ATP rang listi koji su na ovaj način preživljavali na Touru. Francuski igrači Mick Lescure i Jules Okala, koji su dio "crne mreže", doživotno su suspendirani od prosinca, a jedan od njih navodno je bio i posrednik između "Mastera" i drugih igrača.

Ujedno, jedan od njih namještao je i mečeve parova, bez znanja svog suigrača. Po prvi put se u jednoj ovakvoj aferi javnost upoznala s "kretanjem" situacije, "tarifama" i "uslugama". Tako su osumnjičeni u ovoj akciji za izgubljeni gem u pojedinačnom meču dobivali 400 eura, za izgubljen meč parova u dva seta dobivali bi 2000 eura, a najveći iznosi kretali su se oko 3000 eura. Kroz račun drugog čovjeka po hijerarhiji u "mreži", odnosno financijskog "mozga" ove operacije, u razdoblju od lipnja 2016. do ožujka 2018. navodno je prošlo preko osam milijuna eura.

Kopirati
Drag cursor here to close