Europsko prvenstvo

Uvjerljiva pobjeda Barakuda protiv Francuske

Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija pobijedila je Francusku s 12-7 (3-1, 3-1, 4-3, 2-2) i tako se potpuno približila izravnom plasmanu u četvrtfinale Europskog prvenstva koje se održava u Dubrovniku i Zagrebu.
Sport / Ostali sportovi | 06. 01. 2024. u 21:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pred ispunjenim tribinama bazena u Gružu izabranici Ivice Tucka nijednog trenutka nisu doveli pobjedu u pitanje. Rezultatska ravnoteža je trajala do pete minute, kad su Francuzi postigli pogodak za 1-1.

Nakon toga je uslijedila serije Hrvatske 4-0 za 5-1 i održavanje prednosti do kraja dvoboja u kojem je jedina bolja bila loša realizacija s igračem više.

Rino Burić je s tri pogotka bio najbolji strijelac Hrvatske. Po dva gola postigli su Luka Lončar, Ante Vukičević i Marko Žuvela, a po jedan Jerko Marinić Kragić, Josip Vrlić i Konstantin Harkov.

Marko Bijač je obranio šest od 13 udaraca. Francuze je s tri pogotka predvodio Thomas Vernoux.

Obrana Barakuda je funkcionirala sjajno pa rezultat uopće nije patio, premda je zabrinjavajuće da je prvu četvrtinu Hrvatska okončala bez realiziranog igrača više u sedam pokušaja. Tek osmi igrač više rezultirao je pogotkom!

U drugom ogledu drugog kola ove skupine Španjolska je bila bolja od Crne Gore s 14-12 (4-2, 4-4, 2-3, 4-3). U posljednjem trećem kolu, koje je na rasporedu u ponedjeljak, igrat će Španjolska i Francuska od 17.45 sati, dok ogled Hrvatske i Crne Gore počinje u 20.15 sati.

U četvrtfinale će se iz skupina A i B plasirati po dvije najbolje momčadi, dok će one koje zauzmu treće i četvrto mjesto razigravati za četvrtfinale s momčadima koje će osvojiti prva dva mjesta u skupinama C i D.

Pobjedom nad Francuskom Hrvatska je s pet bodova zasjela na vrh ljestvice skupine A. Drugoplasirana Španjolska ima četiri boda, a treća je Crna Gora s dva boda. Francuska je zadnja s jednim bodom, javlja HRT.

     
       Standings provided by Sofascore     
Kopirati
Drag cursor here to close