Onaj s bazenom

Grad u Hercegovini domaćin jedne kvalifikacijske grupe U19 EP u vaterpolu

Grad Trebinje će dobiti priliku da bude domaćin za pet europskih reprezentacija, a na Zatvorenom olimpijskom bazenu odigralo bi se deset kvalifikacijskih utakmica.
Sport / Flash | 06. 01. 2024. u 14:07 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trebinje i Bosna i Hercegovina su izabrani kao domaćini jedne kvalifikacione grupe U19 Europskog prvenstva u vaterpolu. Kvalifikacije će biti održane od 15. do 17. ožujka na Zatvorenom olimpijskom bazenu u Trebinju. Reprezentacija Bosne i Hercegovine se nalazi u Grupi A zajedno s Francuskom, Češkom, Velikom Britanijom i Finskom.  

Tim povodom je na Zatvorenom olimpijskom bazenu održan sastanak, na kome su prisustvovali predsjednik Vaterpolo saveza Bosne i Hercegovine Branimir Butigan, potpredsjednik saveza Slobodan Grahovac, gradonačelnik grada Trebinja Mirko Ćurić i v.d. direktora Bojan Okuka.

Grad Trebinje će dobiti priliku da bude domaćin za pet europskih reprezentacija, a na Zatvorenom olimpijskom bazenu odigralo bi se deset kvalifikacijskih utakmica.

Spremni na suradnju

''Zahvaljujem gradonačelniku Trebinja i njegovim suradnicima na prijemu i spremnosti na suradnju u organizaciji ovog veoma važnog događaja. Danas je bio drugi sastanak i odredili smo šta je čiji zadatak i kako da predstavimo Trebinje i BiH na najbolji mogući način. Ipak će doći više od sto sportista, roditelja, navijača. To je značajan događaj i učinit ćemo sve da bude na ponos gradu i našoj zemlji'' kazao je predsjednik Vaterpolo saveza BiH Branimir Butigan.

Slobodan Grahovac, predsjednik Vaterpolo saveza Republike Srpske je kazao da vaterpolo u RS-u i BiH ima velike šanse za razvoj, a Trebinje može postati najznačajnija destinacija za održavanje najvećih natjecanja.

''Ozbiljne zemlje dolaze u Trebinje i siguran sam da će naići na dobre domaćine. Nema mjesta politici samo dobroj igri. Ovdje se igrala Liga prvaka, a ona se nikada u povijesti nije igrala u našoj zemlji. To je potvrda da Trebinje ima najveće moguće uvjete'' naveo je Grahovac.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je zahvalio gostima koji su došli na službeni sastanak.

Službeno odobrenje

''Danas smo službeno dobili odobrenje, prošli smo sve uvjete i sad je sve stvar organizacije i financija kao i to tko će služebno igrati u reprezentaciji BiH. Ja sam s oduševljenjem slušao sve pohvale o našim uvijetima i to samo treba prenijeti dalje. Jedini cilj je da se što više djece uključi u sport, da živimo u zdravoj sredini''istakao je Ćurić.

On je naglasio da je organiziranje Lige prvaka potvrda da Trebinje može da organizira jedan ovako značajan turnir. 

''Nadamo se da će se Bosna i Hercegovina pokazati kao pravi domaćin i da će naša reprezentacija postići dobar rezultat na ovome natjecanju'', priopćeno je iz Vaterpolo saveza BiH. 

Kopirati
Drag cursor here to close