Barakude

Hrvatski vaterpolisti nakon debakla: Španjolska je bolja

Hrvatska vaterpolska reprezentacija upisala je bolan poraz 10:5 od Španjolske u polufinalu Svjetskog prvenstva u Mađarskoj. Izbornik Ivica Tucak komentirao je ovaj susret.
Sport / Ostali sportovi | 01. 07. 2022. u 22:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Ja prije svega moram čestitati prvo Španjolcima, pokazali su da su bolja ekipa od nas. Zaslužena pobjeda. Odlično smo otvorili, promašili smo dva, tri zicera kada se rezultat lomio. Oni su preiskusna ekipa koja je to kaznila. Nemam što zamjeriti svojim dečkima, borili su se kao lavovi. Sve smo dali od sebe, da je bilo više sreće, više lucidnosti, onda bi moglo biti nešto", kazao je Ivica Tucak.

"Umorni smo, potrošeni", naglašava hrvatski izbornik, "ali nema predaje, treba dobro odigrati protiv Grčke i uzeti broncu".

"Što bi bilo gotovo, nakon što izgubiš utakmicu za finale Svjetskog prvenstva, kako se možeš osjećati. Zadnji korak nam je borba za medalju. Vremena nema, potrošeni smo, umorni smo, imali smo cijelo vrijeme igrača manje u rotaciji. To je ostavilo traga na igračima. Treba se resetirati, nemamo si što zamjeriti. Idemo dati sve od sebe, nemamo se što čuvati, idemo osvojiti medalju", optimističan je Tucak, javlja HRT.

Nakon teškog poraza od Španjolske, treba se okrenuti borbi za treće mjesto, poruka je hrvatskih vaterpolista, Ante Vukičevića i Andrije Bašića.

"Početak utakmice je bio dobar, ali kasnije nismo uspjeli realizirati naše šanse s igračem više. Imali smo par zicera koje nismo pogodili i primili smo par golova od bloka. Zaslužena pobjeda Španjolaca, danas su bili bolja momčad od nas. Pozicijski napad nismo uspjeli realizirati, bacali smo loptu u bunar. Imali smo mi tih nekoliko zicera i igrača više, nismo uspjeli", izjavio je Vukičević.

"Treba se sada odmoriti i onda utakmica za treće mjesto, osvojiti medalju. Što prije se oporaviti i onda po medalju".

I Bašić se slaže sa svojim suigračem da su Španjolci danas zasluženo izborili finale:

"Na kraju poraz, zaslužen. Samo prva i dio treće četvrtine smo bili u egalu. Kroz drugu četvrtinu smo imali neke šanse kroz igrača više da održimo neki priključak. Protiv Španjolske je jako teško stizati. To se vidjelo. Imamo igrača manje u rotaciji. Na kraju 10:5, reći će netko da su nas lagano dobili, ali bilo je ovo polufinale i dali smo svoj maksimum".

"Čeka nas sada najbitnija utakmica protiv Grčke. Igrali smo s njima i prvu utakmicu. Jednostavno svaka utakmica protiv njih je 'na nož', izmjenjivali su se vodstva. Bit će to jedna prava tvrda, muška utakmica. Vraća nam se napokon Rino Burić, očekujem našu dobro igru kao i dosad. Nadam se da ćemo kući otići s brončanom medaljom", rekao je Bašić za kraj. 

U nedjelju, s početkom u 14.30 sati, hrvatska vaterpolska reprezentacija igrat će protiv Grčke za broncu na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti.

Italija prvi finalist Svjetskog prvenstva

Muška vaterpolska reprezentacija Italije svladala je Grčku sa 11-10 (4-2, 2-3, 1-1, 4-4) i izborila nastup u finalu Svjetskog prvenstva u Budimpešti, u kojem će braniti naslov osvojen prije tri godine u Gwangjuu.

Italija će u nedjeljnom finalu (20 sati) igrati protiv Španjolske.

Talijani su po prvi put u povijesti na dva uzastopna svjetska prvenstva došli do finala, a u nedjelju će se po sedmi put boriti za naslov svjetskog prvaka.

Strijelce talijanske reprezentacije predvodio je Vincenzo Dolce sa tri pogotka, a po dva su postigli Francesco Di Fulvio i Nicholas Presciutti.

Za Grke je tri gola postigao Angelos Vlachopoulos, piše Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close