Jabeur osvojila Madrid

Tunižanka napravila rezultat karijere

Jabeur je ovo drugi naslov u karijeri do kojeg je stigla u svom šestom finalu, dok je Pegula ostala na jednom trofeju iz četiri nastupa u finalima na WTA turnirima.
Sport / Ostali sportovi | 08. 05. 2022. u 00:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Između velikog polufinala u kojem je Alcaraz savladao Đokovića i drugog u koje su igrali Tsitsipas - Zverev, mali komadić slave za sebe je prigrabila Tunižanka Ons Jabeur. Koja je do svog najvećeg uspjeha u karijeri došla svladavši u subotnjem finalu Amerikanku Jessicu Pegulu (WTA - 14.) sa 7-5, 0-6, 6-2 nakon jednog sata i 54 minute igre.

U petom međusobnom dvoboju dviju tenisačica rođenih 1994. Jabeur je po treći put svladala Pegulu koja u ovom finalu ima za čim žaliti.Naime, Amerikanka je povela sa 4-1 i činilo se da potpuno kontrolira meč. No, stečenu prednost je izgubila u sedmom gemu, da bi u desetom došla do set-lopte, ali se Jabeur izvukla i novim 'breakom' za 6-5 stigla do servisa za set koji je i iskoristila.Kad je u drugom setu počela pogađati u nizovima prve servise i dočekala nešto više pogrešaka Tunižanke, Pegula se ekspresno vratila u meč.

Za 26 minuta je nanizala šest gemova i izborila treći set.U njemu je Amerikanka ponovno imala problema s lošim postotkom prvog servisa i realizacijom na drugom pa je zahvaljujući agresivnim reternima Ons Jabeur uspjela doći do tri 'breaka' što joj je bilo dovoljno za osvajanje najvrednijeg trofeja u karijeri.

Jabeur je ovo drugi naslov u karijeri do kojeg je stigla u svom šestom finalu, dok je Pegula ostala na jednom trofeju iz četiri nastupa u finalima na WTA turnirima.

Kopirati
Drag cursor here to close