Još jednom se prisjetila stanovništva Ukrajine

Iga Swiatek nastavlja osvajati turnire

Nakon poraza u finalu WTA koji se igrao u Luganu 2019. godine, Swiatek više nije izgubila niti jedno. Šest od šest što je sjajna statistika. Međutim, to nije sve. Swiatek je u tih šest finala izgubila 20 gemova.
Sport / Ostali sportovi | 02. 04. 2022. u 23:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sjeni svega onoga što gledamo na ATP Touru ostaje nam jedna tenisačica i njeni rezultati. Poljakinja Iga Swiatek u subotnjem je finalu WTA 1000 turnira u Miamiju svladala Japanku Naomi Osaku sa 6:4, 6:0 i stigla do 17. uzastopne pobjede i trećeg naslova zaredom te tako na najbolji način proslavila dolazak na prvo mjesto WTA ljestice. Iga je igrala svoje sedmo finale i još uvijek ima sjajnu statistiku.

Nakon poraza u finalu WTA koji se igrao u Luganu 2019. godine, Swiatek više nije izgubila niti jedno. Šest od šest što je sjajna statistika. Međutim, to nije sve. Swiatek je u tih šest finala izgubila 20 gemova. Pazite, samo dvadeset gemova. Izgleda pomalo nevjerojatno. I ima tu još nekih zanimljivih podataka.

Recimo, da je Iga nakon ovog trijumfa postala tek četvrta tenisačica koja je povezala tzv. "Sunshine Double", naslove u Indian Wellsu i Miamiju. Najmlađa je u tom društvu. I jedina koja je uzela na početku godina prva tri turnira iz Masters serije 1000.
Serena Williams je uzela tri 2013. godine (Miami, Madrid, Rim, Toronto), dok je Caroline Wozniacki još tamo 2010. godine nanizala Montréal, Tokio, Peking.

Finale Miamija je bilo zanimljivo tek u prvom setu, kasnije je to bila jednosmjerna ulica. Naomi Osaka je igrala u svom prvom finalu od Australian Opena 2021., gdje je osvojila posljednji od svoja četiri Grand Slam naslova, ali do ukupno osmog trofeja u karijeri 24-godišnja Japanka nije mogla pokraj najbolje tenisačice svijeta u ovom trenutku. Po završetku meča, Iga Swiatek se dotakla Ukrajine.

"Kao što sam to uradila nakon finala u Dubajiu i Indian Wellsu, to ću reći i ovdje. Želim poručiti građanima Ukrajine da ostanu jaki. Vjerujem da će uskoro sve krenuti nabolje"

Kopirati
Drag cursor here to close