Misli da nije pravi potez

Navratilova protiv odluke organizatora Wimbledona

"Mnogo loših stvari se dešava, ali ovo je potpuno pogrešna odluka engleske teniske asocijacije. Ovo nikome neće pomoći. Razumijem kažnjavanje, suspenzije momčadi, ali mislim da pojedinci treba da budu izuzeti iz te priče" istakla je Navratilova.
Sport / Ostali sportovi | 22. 04. 2022. u 10:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedna od tenisačica koja je reagirala na odluku organizatora Wimbledona, da zabrani nastup ruskim i bjeloruskim igračima i igračima nastup, je Martina Navratilova. Navratilova je svoj najbolji tenis u karijeri igrala upravo na travi All England Cluba, gdje je slavila devet puta u singlu, te još jedanaest puta što u ženskim parovima, što u miksu.

" Politika uništava tenis. Izbacivanje tenisača i tenisačica iz Rusije i Bjelorusije nije način da se riješi problem. Koliko god da mi je žao ukrajinskih igrača i naroda, mislim da su Englezi sa ovim svojim potezom otišli predaleko. Mnogo loših stvari se dešava, ali ovo je potpuno pogrešna odluka engleske teniske asocijacije. Ovo nikome neće pomoći. Razumijem kažnjavanje, suspenzije momčadi, ali mislim da pojedinci treba da budu izuzeti iz te priče" istakla je Navratilova koja je u braku s Julijom Lemigovom posljednjoj Miss SSSR-a, drugoj pratilji na svjetskom izboru za Miss Universe 1991. godine i kćeri bivšeg generala Crvene armije, koja je imala zanimljiv, ali i tragičan život.

Kopirati
Drag cursor here to close