Francuz odlučio

Tsonga najavio povlačenje na Roland Garrosu

"Uz jake emocije objavljujem odluku da ću na Roland Garrosu završiti karijeru”, napisao je Tsonga na društvenim mrežama."Toliko nevjerojatnih trenutakak, radosti koju sam dijelio s publikom, koja mi je pružila toliko toga…
Sport / Ostali sportovi | 07. 04. 2022. u 13:48

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bio je u jednom trenutku peti tenisač svijeta. U je karijeri osvojio 18 ATP naslova, a najbliže trofeju kada su pitanju Grand Slam turnir bio je 2008. godine, izgubio je tada finale Australian Opena od Novaka Đokovića. Bio je polufinalist Roland Garrosa i Wimbledona, dok je na US Openu u nekoliko navrata stigao do četvrtfinala. Na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. osvojio je srebrnu medalju u paru s Mikaelom Llodrom.

Turnir na Tajlandu je bio prvi koji je osvojio Jo-Wilfried Tsonga 2008. godine. U tom periodu 2008-2009. godine možemo reći kako je igrao najbolji tenis karijere, jer je uspio povezati pet naslova zaredom. Ozljede su mu često kvarile planove, možda je mogao i više napraviti ali nije. Posljednja dobra sezona je bila ona 2017. godine, kada je uzeo četiri turnira. Pobjeđivao je one najbolje, Novaka Đokovića Nadala, Federera, Murraya, Roddicka.

"Uz jake emocije objavljujem odluku da ću na Roland Garrosu završiti karijeru”, napisao je Tsonga na društvenim mrežama."Toliko nevjerojatnih trenutakak, radosti koju sam dijelio s publikom, koja mi je pružila toliko toga… Nadam se još jednoj proslavi s vama."
Federera i Đokovića je dobio šest puta, Rafu četiri. Onaj jedan je poseban, te 2008. godine, jer je tada Tsonga došao do finala Australian Opena.

"Bližim se kraju i sada shvatam da sam napravio nešto veliko. Za mene je to nevjerovatno. Naglašavam – za mene. Za druge ljude vjerovatno je to normalno, jer ima još mnogo ovakvih poput mene. Ipak, za mene je to čudo. Čudo", naglasio je Tsonga ne tako davno.

Kopirati
Drag cursor here to close