Nakon učestalih incidenata

Stroža pravila za Kyrgiosa i slične njemu

"Sudačka ekipa ATP-a dobila je upute da bude stroža u primjeni Pravilnika o ponašanju, što će se početi primjenjivati odmah, u trenutku kad započinje dio sezone na zemljanim terenima", napisao je Gaudenzi.
Sport / Ostali sportovi | 04. 04. 2022. u 18:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"U prva tri mjeseca smo vidjeli neuobičajeno mnogo inicidenata i nesportskog ponašanja koje je privuklo mnogo pozornosti. Ti incidenti ostavljaju loš dojam o našem sportu. Takvo ponašanje utječe na sve i šalje krivu poruku našim navijačima, pogotovo mlađima" kaže između ostalog predsjednik ATP-a Andrea Gaudenzi komentirajući u posljednje vrijeme sve veće ispade tenisača na turnirima. 

Reketi se razbijaju, bacaju, sakupljači loptica su u opasnosti, tenisači udaraju po stolicama za suce. U centru pažnje su Zverev, Kyrgios, Brooksby. Australac je tako za svoje ponašanje u meču protiv Jannika Sinnera u Miamiju kažnjen s 35.000 USD, za "nastupe" u dvoboju protiv Rafaela Nadala u Indian Wellsu 25.000 USD. Za usporedbu, Kyrgios je na ta dva turnira, računajući i nastupe u konkurenciji parova, ukupno zaradio nešto više od 350.000 USD.

Na zao glas je došao i Nijemac Alexander Zverev na turniru u Acapulcu, gdje je u dvoboju parova razbio reket udarajući njime po stolcu glavnog suca, zbog čega je isključen s turnira, oduzet mu je sav novac koji je zaradio, dodatno je novčano kažnjen i dobio je uvjetnu, osmotjednu suspenziju.

"Sudačka ekipa ATP-a dobila je upute da bude stroža u primjeni Pravilnika o ponašanju, što će se početi primjenjivati odmah, u trenutku kad započinje dio sezone na zemljanim terenima", napisao je u poruci predsjednik ATP-a Andrea Gaudenzi koji najavljuje i reviziju pravilnika o kaznama za one koji su formi ili svoje ispade ponavljaju. Tako je sada sasvim jasno kako će teniski suci oštrije kažnjavati tenisače za njihove ispade na terenu. 

Kopirati
Drag cursor here to close