Ispunio dječačke snove

Fritz: Treneri su me uvjeravali da predam prije izlaska na teren

"Nikad u životu nisam doživio goru bol prije meča. Bilo je svega prije meča u pripremi, razmišljao sam o tome da li ću uopće igrati meč. Sva trojica trenera, su me uvjeravali da ne idem igrati" kaže Fritz.
Sport / Ostali sportovi | 21. 03. 2022. u 09:47 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rancho Palos Verdes je grad u kojem je rođen Taylor Fritz. Udaljen je nekih dva, dva i pol sata voženje od Indian Wellsa. Zato bi smo mogli reći kako je ipak on domaći dečko na ovom turniru, međutim u finalu Nadal je imao bučnije, "bolje" navijače. Čudno? Nije ništa čudno kada je u pitanju trojka koja već godinama privlači najveći broj navijača na Touru.

Na kraju su ipak  svi morali zapljeskati tenisaču koji je uspio zaustaviti Španjolca. Tenisaču koji je prošle godine napustio teren Roland Garrosa u invalidskim kolicima, 28 dana prije početka Wimbledona stradalo je koljeno, meniskus je bio u pitanju. Odradio je operaciju, mnogi su očekivali njegov duži opravak, neki i kraj sezone. Fritz ih je demantirao ulaskom u polufinale Indian Wellsa i četvrtfinale Bercyja. Pola godine kasnije, Fritz je postao prvi Amerikanac pobjednik Indian Wellsa nakon Andre Agassija 2001. godine. Usput zaustavio je Nadala nakon dvadeset uzastopnih pobjeda. Na posljednjem treningu prije meča nije bio siguran hoće li finale uopće igrati. Bol gležnju je bila izuzetno jaka...

"Nikad u životu nisam doživio goru bol prije meča. Bilo je svega prije meča u pripremi, razmišljao sam o tome da li ću uopće igrati meč. Sva trojica trenera, Mike Russell, Wolfgang Oswald i glavni Paul Annacone su me uvjeravali da ne idem igrati, da ne mogu igrati s takvim bolovima. Ja sam rekao idem, idem izaći na teren, vidjeti mogu li se nositi s Nadalom i tom ozljedom" priznao je nakon meča Amerikanac koji je slavio 6:3, 7:5 nakon dva sata i pet minuta igre.

Propustivši jednu meč loptu kd 5-4 u drugom setu.

"Osvojiti ovaj turnir, to je nešto posebno za mene. Jednostavno jedan od onih dječačkih snova za koje nekako misliš da ih nikada nećeš ispuniti. Zato mi sve ovo čini kao nešto nestvarno" kroz suze je govorio nakon meča Fritz.

Međutim niti Nadal nije bio pravi. Valjda je zato prije početka Indian Wellsa otkazao Miami. Znao je koliko njegov organizam može u ovom trenutku. Nakon prvog seta je tražio medicinski time out, žalio se na bolove u prsima, na desnoj strani, što mu je pravilo problem prilikom udaranja forhanda. Onaj drive volej na 5-4 u tie breaku drugog koji je promašio, Rafi se dogodi jednom u milijun udaraca. Ali se dogodio.

"Prilikom disanja sam imao problema. Kao neka igla to me probada. U pojedinim trenucima mi se znali zavrtiti u glavi. Ono što me brine jeste koliko će oporavak trajati. Ne znam što se događa. Posljednja dva mjeseca bila su nevjerojatna, nezaboravna, vrlo emotivna. Uživam u stvarima za koje prije nekoliko mjeseci nisam mislio da ću ponovno moći" dodao je Nadal.

Naslov pobjednika Indian Wellsa Fritzu je donio 1000 bodova, novčanu nagradu od 1.242.025 američkih dolara i napredak od sedam mjesta na pojedinačnoj ATP ljestvici, do 13. pozicije, što mu je najbolji renking u karijeri. Nadal će nakon Indian Wellsa biti ponovo treći igrač svijeta, iza Đokovića i Medvedeva.

Kopirati
Drag cursor here to close