Grka lako do polufinala

Tsitsipas: Nametnuo sam svoju igru od početka

Sinner niti u jednom trenutku nije uspio zaprijetiti Grku, nije imao niti jednu break loptu za sat i 56 minuta igre. Tsitsipas je sakupio 30 winnera, 12 više od Snnera koji je napravio 22 neforsirane pogreške.
Sport / Ostali sportovi | 26. 01. 2022. u 12:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Puno lakše nego što je i sam vjerojatno očekivao, četvrti tenisač svijeta Grk Stefanos Tsitsipas u srijedu se plasirao u polufinale Australian Opena nakon što je u četvrtfinalu svladao Talijana Jannika Sinnera sa 6:3, 6:4, 6:2.

Prvi set dobio je nakon breaka u drugom gemu. U drugom mu je opet bio dovoljan jedan break kod rezultata 1:1, a u trećem je dva puta oduzeo servis Sinneru i nakon sat i 56 minuta plasirao se u svoje treće polufinale na Grand Slam turniru u Melbourneu. Bio je u polufinalu i 2019. te 2021. godine. Sinner niti u jednom trenutku nije uspio zaprijetiti Grku, nije imao niti jednu break loptu za sat i 56 minuta igre. Tsitsipas je sakupio 30 winnera, 12 više od Snnera koji je napravio 22 neforsirane pogreške.

"Jannik je jako dobar igrač, stoga sam morao biti maksimalno usredotočen na svoje najbolje udarce i na kraju mi se isplatilo više nego što sam mislio. Zadovoljan sam svojim servisom i način na koji sam ušao u meč. Uz sve to, imao sam i podršku s tribina" rekao je nakon meča Tsitsipas koji se kratko osvrnuo na činjenicu da je meč prekinut u jednom trenutku zbog kiše. Pauza je potrajala dvadesetak minuta, pa je meč nastavljen pod krovom. Naravno, u nešto drugačijim uvjetima za igru.

"Znao sam da idem u pravom smjeru s igrom koju sam uspio nametnuti od početka meča. Uvjeti su se promijenili kada je krov zatvoren, teren je bio nešto brži Pokušao sam se prilagoditi ovim novim uvjetima i uspio sam.

Kopirati
Drag cursor here to close