Više od četiri sata, bolovi u stomaku....

Nadal: Ne znam kako sam ovo izdržao

"Nešto mi je bilo u stomaku. Uradili smo testove jednostavno da provjerimo da li je sve u redu. Popio sam tabletu kako bih sredio taj problem. Onda sam imao sreće da sam dobro servirao u petom setu", pojasnio je Rafa
Sport / Ostali sportovi | 25. 01. 2022. u 10:08 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovo je za Rafaela Nadala bio najveće iskušenje od povratka na teniske terene. Denis Shapovalov koji je sredio Zvareva u tri seta i meč koji je otišao u peti. Odigrao je Nadal dva vrlo sigurna seta, onda malo zastao, izgubio treći i četvrti, pa je u prvom gemu petog spašavao break lopte. Shapovalov je propustio svoju priliku, Nadal je zatvorio vrata.

Čvrsto je čuvao svoj servis, na protivnikov nije previše riskirao. Osmi put je u karijeri dozvolio svom protivniku da se vrati nakon 2:0, peti put je ostao čvrst. Nije dozvolio reprizu prošle godine kada je Stefanos Tsitsipas napravio ono što nije Shapovalov danas do kraja, preokret. U jednom trenutku se Nadal požalio na bolove u stomaku, nije izgledalo dobro.

"Nešto mi je bilo u stomaku. Uradili smo testove jednostavno da provjerimo da li je sve u redu. Popio sam tabletu kako bih sredio taj problem. Onda sam imao sreće da sam dobro servirao u petom setu, pojasnio je Rafa koji je zaradio opomenu u jednom trenutku između prvog i drugog servisa, naravno zbog prekoračenja vremena za serviranje.

"Koliko mu je potrebno da se namjesti, pogledaj koliko mu dugo treba, a bio sam spreman za servis", rekao je Shapovalov sucu s kojim se upustio u kratku raspravu, a onda ispalio:

"Vi ste svi korumpirani!"

Ovo je za Nadala 36. polufinale na Grand Slam turnirima, šest manje ima od Novaka Đokovića i deset od Rogera Federera, ali zato je on još uvijek u prilici odvojiti se od njih i ostati sam na vrhu.

"Ne znam kako sam uspio. Imao sam malo sreće na početku petog seta. Teško je igrati protiv Shapovalova, veoma je agresivan. Imao sam šansu da dobijem meč u tri seta, neke prilike koje nisam iskoristio, polako me je počeo stizati umor. Znate da sam u posljednjih pola godine imao ozljedu, operaciju, kasnije koronu, prošao sam puno toga i nisam očekivao da ovdje mogu sve izdržati. Posebno na terenu, vruće je posljednjih dana u Australiji. Sada imam dva dana do novog meča, možda budem odmarao sutra, a onda da malo treniram, vidjet ćemo" rekao je nakon meča Nadal.

U prvom setu je Nadal napravio break za 3:1, u drugom za 4:3, onda je posrnuo u završnici trećeg. Imao je Kanađanin svoje prilike nakon što je uzeo četvrti. Čak i u petom kada je Nadal imao 2:0, Shapovalov je ispustio dvije break lopte. I tu je bio kraj nadanja.Za pobjedu je nadal zabio 41 winner i upisao 28 pogrešaka, puno manje od 22-godišnjeg Kanađanina (51).

Kopirati
Drag cursor here to close