Maxime Cressy izludio Rusa

Medvedev: Malo sam poludio u jednom trenutku

"Bio je to odličan meč, u jednom trenutku sam malo poludio zbog sebe. Pokušavao sam da kažem nešto, da mu "uđem u glavu", pričao je nakon meča Medvedev.
Sport / Ostali sportovi | 24. 01. 2022. u 10:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Daniil Medvedev je očekivano u četvrtfinalu Australian Opena, nakon neočekivano teškog meča protiv Maximea Cressyja koji je skoro osvajača US Opena odveo u peti set.

Činilo kako će Rus odraditi posao onakon kako se očekuje nakon što je dobio prvi set 6:2, međutim u nastavku su se stvari malo zakomplicirale.

Cressy je forsirao servis - volej igru pa je Rus teško dolazio do break prilika. U drugom setu je imao samo jednu, na kraju je kroz tie break iskoristio četvrtu set loptu za 2:0. Treći je opet prošao bez break lopti, s tim da je Cressy dobio ovaj tie break.

"Ovo je tako dosadno. Nevjerovatno je koliko sreće ima. Nikada nisam vidio ništa slično u životu" pričao je onako naglas Medvedev negdje tamo polovinom trećeg seta. Bio je nervozan Medvedev i u četvrtom jer nije mogao realizirati brojne break lopte koje je nudio Cressy. Iskoritio je tek devetu za break i set 5:7.

"Stvarno je igrao dobro, taj servis - volej. Prvi set sam držao pod kontrolom, ali u drugom ga nisam uspio slomiti, već sam osvojio set kroz tie-break. Bio je to odličan meč, u jednom trenutku sam malo poludio zbog sebe. Pokušavao sam da kažem nešto, da mu "uđem u glavu". Da se on zapita, "Šta to dođavola priča Medvedev". I da onda možda promaši neki udarac. Nisam sretan zbog stvari koje sam rekao danas, ali najvažnije je što sam nastavio da se borim", rekao je Daniil Medvedev nakon meča.

Kopirati
Drag cursor here to close