Prvi Amerikanac nakon 2009. godine

Tommy Paul u polufinalu Australian Opena

"Doći do drugog tjedna na jednom Grand Slam turniru, to je san kada počnete igrati tenis. Još ne mogu vjerovati da sam ja u polufinalu", rekao je Paul.
Sport / Ostali sportovi | 25. 01. 2023. u 09:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Barem je jedna dilema i prije početka meča bila otklonjena. Amerikanci napokon imaju tenisača u polufinalu US Opena. Prvog nakon Andyja Roddicka još od 2009. godine. U američkom četvrtfinalu, Tommy Paul je savladao u četiri seta Bena Sheltona, po setovima je to bilo 7-6(6), 6-3, 5-7, 6-4.

"Doći do drugog tjedna na jednom Grand Slam turniru, to je san kada počnete igrati tenis. Još ne mogu vjerovati da sam ja u polufinalu.
Ukupno gledajući, Tommy je od početka držao meč pod kontrolom, iako to nije bilo lako s obzirom na to da snažne servise Bena Sheltona.

U takvom meču teško je doći do breaka, a jedan može biti presudan. Jednu break loptu smo vidjeli u trećem gemu prvog, Shelton se spasio, onda je došao tie break. Prvi je popustio mlađi, neiskusniji, Shelton, Paul koristi set loptu na 7-6. Jedan break je bio dovoljan u drugom setu Paulu da ode na velikih 2-0, onaj iz šestog gema. Shelton nije lako položio oružje, jer je vratio break zaostatka u trećem setu, pa je meč odveo u četvrti. To je bila najbolja dionica mladog Bena u ovom meču. Na kraju nije izdržao.

Izgubio je rano servis u četvrtom, nije se uspio vratiti. Obojica su odlično servirali, ali je Tommy Paul bio za klasu iznad u dužim razmjenama, pogodivši 43 winnera uz 26 neforsiranih. Paul je imao bolju realizaciju prvog servisa, Shelton je imao čak neforsiranih grešaka.

Kopirati
Drag cursor here to close