Tko je Ben Shelton?

Prvi put došao u Australiju, pa odmah četvrtfinale

"Svaki meč koji sam dobio ovdje imao sam neki isti osjećaj, neka mješavina radosti, olakšanja. Jednostavno imam taj osjećaj ekstaze. Kad posljednja lopta padne, uspio sam", kaže Shelton.
Sport / Ostali sportovi | 23. 01. 2023. u 17:39 F.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ben Shelton ili Tommy Paul. Svejedno, jedan od ove dvojice će igrati polufinale Australian Open. Američko četvrtfinale, prvo nakon 2007. godine kada su se sastali Andy Rodick i Mardy Fish.

I dok je Paul već koliko toliko poznato lice na Touru, 35. tenisač na svijetu, Ben Shelton je mnogima totalna nepoznanica. Shelton koji je prvi put napustio SAD, otišao na neki turnir, prvi put koristio putovnicu! Zvuči čudno, ali je istinito.

Tko je Ben Shelton?

Negdje u ovo doba prošle godine je igrao na sveučilištu Florida. Tamo gdje njegov otac inače bivši profesionalac, trenira muški tim. Bryan Shelton je u karijeri osvojio dva turnira, najbolji rezultat na Grand Slamu bilo je četvrto kolo Wimbledona 1994. godine. U posljednje dvije decenije, Bryan Shelton se transformirao od solidnog igrača u jednog od vodećih teniskih trenera u zemlji. Vodio je Georgia Tech žensku tenisku momčad, prije nego što je preuzeo trenirati svog sina koji osvaja sveučilišno prvenstvo prošle godine.

Ušao u TOP 50

Ben je prošle godine 569. na svijetu, danas o njemu svi pričaju kao i tenisaču koji bi mogao doći u TOP 10 društvo. Tamo gdje su u povijesti bila samo dva tamnoputa tenisača. Arthur Ashe i James Blake. MaliVai Washington, finalista Wimbledona 1996. godine je u jednom trenutku bio 11. igrač svijeta, Tiafoe je 17. Shelton je nakon ulaska u četvrtfinala trenutačno 43. na svijetu.

"Definitivno iznenađenje. Ušao sam u avion bez ikakvih očekivanja. Možda mi je to malo pomoglo, jer nije bilo nikakvih očekivanja. Već sam jednostavno došao, imao mogućnost da izađem na teren i igram slobodno. Mislim da je to jedan od razloga mojih rezultata ovdje u Australiji. Svaki meč koji sam dobio ovdje imao sam neki isti osjećaj, neka mješavina radosti, olakšanja. Jednostavno imam taj osjećaj ekstaze. Kad posljednja lopta padne, uspio sam. Biti u mogućnosti to učiniti na ovoj pozornici četiri puta zaredom, taj osjećaj uvijek iznova, to je prilično cool. Na putu do četvrtfinala, Shelton je sredio Popyrina, Čileanca Jarryja, Kineza Zhanga, usput predstavivši svoj sjajno servis koji može ići do 228 km/h.

U dobroj formi

Na svom prvog Grand Slam turniru, prošle godine u New Yorku je poražen. Pet setova je jedva nekako preživio. Sada vjeruje da je u puno boljoj formi.

"Jako naporno sam radio ovih pet ili šest mjeseci da bih došao do mjesta gdje želim biti. Ima tu još mjesta za napredak, mlad sam, imama vremena da neke stvari popravim. Vjerujem da ovdje mogu izaći na teren i odigrati pet setova s bilo kojim igračem", kaže Shelton.

Kopirati
Drag cursor here to close